Sodelavci Zdravstvenega doma (ZD) Idrija so se v petek, 8. oktobra, predstavili na dveh dogodkih, ki so potekali na območju občine Idrija, in sicer na »Dnevu poklicev« v organizaciji Mladinskega centra Idrija in reševalni vaji, ki jo je organiziral Center za upravljanje z idrijsko dediščino živega srebra Idrija.

Na strokovnem srečanju in reševalni vaji sodelovala ekipa NMP

Vodja enote nujne medicinske pomoči (NMP) ZD Idrija in vodja zdravstvene nege v navedeni enoti (Tine Pavšič in Tilen Sedej) sta v petek, 8. oktobra, sodelovala na 45. srečanju rudarskih reševalnih enot rudnikov Slovenije. Reševalna vaja »Potres 2021«, v kateri so ekipe rudarskih reševalcev iskale in reševale ponesrečene in pogrešane obiskovalce v Antonijevem rovu ter ponesrečene in pogrešane rudarje na II. medobzorju in III. obzorju v idrijskem rudniku in v kateri so sodelovali rudarski reševalci z različnih koncev Slovenije, so na posameznih deloviščih ocenjevali rudarski inšpektorji Inšpektorata za energetiko in rudarstvo ter ekipa NMP ZD Idrija. Vloga vodij, zaposlenih v ZD Idrija, je bila pomembna – oceniti zdravstveno oskrbo in usklajenost ukrepanja pri rudarski nesreči v aktivnem delu in turističnem delu idrijskega  rudnika ter oceniti zdravstveno obravnavo poškodovanih, ki so jih reševalne enote v rudniku oskrbele in prenesle do triažnega mesta. Kot sta ob koncu vaje izpostavila Pavšič in Sedej, so reševalne enote pokazale visok nivo znanja iz prve pomoči, ob tem pa sta sodelujočim podala predloge glede medsebojnega sodelovanja ter usmeritve pri obravnavi poškodovancev, tudi ob nesrečah z večjim številom poškodovanih.

Na dnevu poklicev predstavili zdravstvene poklice osnovnošolcem

Na povabilo Mladinskega centra Idrija pa so sodelavci ZD Idrija v petek, 8. oktobra, sodelovali na »Dnevu poklicev«, na katerem so devetošolcem iz OŠ Cerkno, Idrija, Sp. Idrija in Črni Vrh nad Idrijo predstavniki srednjih šol in nekaterih lokalnih ustanov/podjetij, Psihiatrične bolnišnica Idrija ter ZD Idrija predstavljali različne poklice. Na predstavitvi so v imenu ZD Idrija sodelovali zdravstveni reševalec z nacionalno poklicno kvalifikacijo, sicer tudi vodja reševalne službe v ZD Idrija, diplomirana fizioterapevtka in diplomirani medicinski sestri, zaposleni v enoti NMP oziroma Centru za krepitev zdravja ZD Idrija. Bodočim srednješolcem so približali poklice v zdravstvu, jim odgovorili na zastavljena vprašanja, ki se devetošolcem porajajo ob izbiri poklica, predstavitev svojega dela pa so popestrili z uporabo delovnih pripomočkov, ki jih vsakodnevno uporabljajo pri svojem delu oziroma pri opravljanju poklicnih nalog z različnih področij zdravstva.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost