Obisk ministra v ZD Idrija

Minister za zdravje RS, Janez Poklukar je v sredo, 21. julija 2021, obiskal goriško regijo.

V okviru delovnega obiska je najprej obiskal Psihiatrično bolnišnico Idrija, kjer se je srečal s tamkajšnjim vodstvom in se pogovoril o aktualnih izzivih, kadrovski problematiki in poslovanju bolnišnice.

V nadaljevanju obiska v Idriji se je minister za zdravje v prostorih idrijskega zdravstvenega doma (ZD) sestal s predstavniki zdravstvenih domov v regiji, s katerimi se je pogovarjal o pristopih k cepljenju, vprašanju, kako zagotoviti zadostno precepljenost prebivalstva Slovenije ter o izhodu iz epidemije in nadaljnji strategiji razvoja primarnega zdravstva.

Obisk ministra v Idriji

Obisk ministra v Idriji

Vodstva zdravstvenih domov – na srečanju so sodelovali direktor ZD Idrija, mag. Tomaž Glažar, direktor in strokovni vodja ZD Tolmin, Gaudencio Lucas Triep, in strokovna vodja ZD Nova Gorica Polona Campolunghi Pegan – so ministra Poklukarja seznanila s problemi, s katerimi se soočajo na primarni ravni zdravstva zaradi preobremenjenosti kadra zaradi izvajanja številih dodatnih del in nalog, povezanih s covidom.

V času ministrovega obiska v Idriji je bila pred ZD Idrija postavljena tudi stojnica NIJZ, na kateri so prisotni strokovnjaki zainteresirani javnosti podali ključne informacije o pomenu cepljenja proti covid-19, z možnostjo cepljenja brez predhodne prijave.

Ob pojavu novih različic SARS-CoV-2 in ponovnem povečevanju okužb – tudi na območju občin Idrija in Cerkno, ki ju pokriva ZD Idrija, je zaščita pred težjim potekom bolezni ali hospitalizaciji toliko bolj nujna. Zato velja poziv iz ZD Idrija – »Nalezimo se dobrih navad – Cepimo se«. Idrijska občina sicer sodi med najbolj precepljene občine v državi, cerkljanska občina pa pri tem nekoliko zaostaja.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost