Direktor Zdravstvenega doma (ZD) Idrija mag. Tomaž Glažar in strokovni vodja zavoda Miloš Simov sta medijem in s tem javnosti na novinarski konferenci spregovorila o aktualnostih in problemih, s katerimi se v zdravstvu soočamo v zadnjih mesecih.

Mag. Tomaž Glažar je uvodoma predstavil nekaj “pozitivnih novic” – od organizacije tradicionalnega Dneva zdravja, ki ga sodelavci ZD skupaj s sodelujočimi partnerji pripravljamo v soboto, 25. maja, na idrijskem Mestnem trgu, do sodelovanja na t.i. “Žirfestu”, ki bo to soboto, 18. maja, v Žireh. Spregovoril je tudi o skorajšnjem zaključku gradbenih del pri obnovi avstrijskega dela starega zdravstvenega doma ter pričetku priprave dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za nove prostore ZP v Cerknem. Ob tem pa ne gre prezreti dejstva, da bomo prav v Cerknem v mesecu juniju pričeli z izvajanjem fizioterapevtskih storitev v prostorih Večnamenskega centra Cerkno ter tako približali storitve tudi občanom občine Cerkno, posledično pa prispevali k omilitvi čakalnih dob.

Opredeljavanja v ADM še ne bo

Žal se v teh dneh soočamo tudi z dejstvom, da v navalu pomanjkanja zdravnikov splošne in družinske medicine vsaj v prihodnjih mesecih ne vidimo svetle prihodnosti. Zdravnica, ki se je v Idrijo priselila iz Bosne in Hercegovine, bi sicer po uspešno opravljenem izpitu za priznanje poklicne kvalifikacije za delo v RS z majem začela vpisovati nove paciente, a se to zaradi odpovedi delovnega razmerja na strani zaposlene, žal ne bo zgodilo. Možnost opredeljevanja v ambulantah družinske medicine (ADM) se tako premika za nekaj mesecev v prihodnost, ko bo s specializacijo po več letih zaključila prva specializantka, v prihodnjih letih pa še ostali specializanti (trenutno jih je na specializaciji iz družinske medicine šest, v letošnjem letu se jim bosta pridružila še dva nova specializanta).

Vodstva zavoda obvešča vse, ki ostajate brez izbranega zdravnika, da bomo v ZD Idrija še naprej zagotavljali vse storitve v nadomestni ambulanti in pacienti ne boste ostali brez zdravstvene obravnave. O vseh spremembah v organizaciji dela pa vas bomo sprotno obveščali na naši spletni strani in v medijih.

O tem so poročali:

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost