V Zdravstvenem domu (ZD) Idrija smo prejšnji petek prvič izvedli skupinsko cepljenje v prostorih pokritega balinišča pri Likarici v Idriji, v tem tednu cepljenje tam nadaljujemo.

ZD Idrija je namreč v preteklih tednih skupaj z vodstvom idrijske občine in predstavniki Civilne zaščite Idrija našel lokacijo, kjer od prejšnjega petka poteka cepljenje zainteresiranih občanov občin Idrija in Cerkno. Organizacija in izvedba cepljenja je prejšnji teden odlično uspela, zato s tovrstno izvedbo na lokaciji zunaj ZD Idrija nadaljujemo tudi v tem tednu.

Na lokaciji lahko cepimo čez 1000 ljudi

Prvič smo v petek, 7. maja, na lokaciji pokritega balinišča pri Likarici v Idriji cepili več kot 1000 prijavljenih posameznikov, od tega 616 ljudi z drugimi odmerki cepiva.

Navkljub dejstvu, da smo v ZD Idrija za ta teden izrazili interes, da bi prejeli več kot 1300 odmerkov cepiva in bi s tem lahko pocepili vse zainteresirane, ki so se na cepljenje prijavili, smo s strani pristojnih institucij zopet prejeli manj cepiv od naročenih, zato bomo na lokaciji skupinskega cepljenja ta petek, 14. maja, ponovno lahko cepili okrog 1000 ljudi, od tega 168 z drugim odmerkom cepiva.

Do konca maja bomo pocepili vse prijavljene

Do konca meseca maja bomo sodelavci ZD Idrija nadaljevali s cepljenjem zainteresirane javnosti, in sicer vsak petek na balinišču pri Likarici v Idriji, v kolikor bomo dejansko prejeli vse naročene odmerke cepiva s strani države. Na ta način bi lahko že tretji petek v maju s prvim odmerkom pocepili vse zainteresirane občane občin Idrija in Cerkno, ob tem pa je potrebno ponovno poudariti, da so na cepljenje povabljeni le tisti, ki so se na cepljenje prijavili. Vsi prijavljeni so oziroma bodo o terminu obveščeni predhodno z SMS sporočilom, na telefonsko številko, ki so jo posredovali ob prijavi na cepljenje.

Interes za cepljenje je doslej izrazilo 5522 ljudi, v to številko niso zajeti zaposleni v kritični infrastrukturi in večji del tistih, ki so virus že preboleli.

Prijave na cepljenje sprejemamo tudi v prihodnje – zaenkrat na doslej znani način

Navkljub dejstvu, da so pristojne vladne službe prejšnji konec tedna napovedale možnost prijave v nacionalni seznam naročil za cepljenje proti covid-19, ki bodo dostopna izbranim osebnim zdravnikom in cepilnim centrom (med katerimi je tudi ZD Idrija), in sicer v skladu z državno strategijo, vse zainteresirane prosimo, da svojo prijavo na cepljenje oddate tudi preko aplikacije, ki je na voljo na spletnem mestu https://www.zd-idrija.si/narocila-na-cepljenje-proti-covidu-19 oziroma s klicem na telefonsko številko 05 37 34 222, vsak delovni dan med 8. in 12. uro. Usklajevanja med doslej uporabljenimi bazami znotraj cepilnih centrov z nacionalnim seznamom na ravni države namreč še potekajo.

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. Ključno namreč je, da zaščitimo svoje ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. Cepljenje je prostovoljno, a je najboljši način, da premagamo virus in se vrnemo v običajne tirnice življenja.

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost