Cepljenje balinisce

Pristojne vladne službe so v začetku letošnjega leta pripravile strategijo cepljenja, katere osnovni namen je zmanjšati umrljivost zaradi covid-19, izboljšati zdravje prebivalstva s preprečevanjem težkega poteka koronavirusne bolezni pri posameznikih, razbremeniti zdravstveni sistem, omogočiti ponoven zagon gospodarstva ter ponovno vzpostaviti izobraževanje, promet, dejavnosti v kulturi ter socialno življenje in ostale aktivnosti, ki so zaradi epidemije omejene. Zato v skladu s strategijo cepljenje v Sloveniji poteka v okviru cepilnih centrov, med katerimi je tudi ZD Idrija, in glede na število odmerkov, ki jih centri tedensko prejmemo s strani države.

Lokacija za cepljenje v Idriji pripravljena

ZD Idrija je v preteklih tednih skupaj z vodstvom idrijske občine in predstavniki Civilne zaščite Idrija našel lokacijo, kjer bo od tega petka dalje potekalo cepljenje zainteresiranih občanov občin Idrija in Cerkno.

V petek, 7. maja 2021, tako planiramo prvo izvedbo cepljenja v prostorih pokritega balinišča (pod parkiriščem trgovine Tuš) pri Likarici v Idriji. Cepili bomo več kot 1000 prijavljenih posameznikov, od tega 616 ljudi z drugimi odmerki cepiva.

Do konca maja bi lahko pocepili vse prijavljene

Do konca meseca maja bomo sodelavci ZD Idrija nadaljevali s cepljenjem zainteresirane javnosti, in sicer vsak petek v prostorih pokritega balinišča pri Likarici v Idriji, v kolikor bomo dejansko prejeli vse naročene odmerke cepiva s strani države. Na ta način bi lahko do konca meseca maja s prvim odmerkom pocepili vse zainteresirane občane občin Idrija in Cerkno, ob tem pa je potrebno poudariti, da bodo cepljeni in na cepljenje povabljeni le tisti, ki so se na cepljenje prijavili. Vsi prijavljeni so oziroma bodo o terminu obveščeni predhodno z SMS sporočilom, na telefonsko številko, ki so jo posredovali ob prijavi na cepljenje.

Prijave na cepljenje še sprejemamo

Ob tem je potrebno izpostaviti, da v ZD Idrija še vedno sprejemamo prijave na cepljenje, in sicer preko aplikacije, ki je na voljo na spletnem mestu https://www.zd-idrija.si/narocila-na-cepljenje-proti-covidu-19 oziroma s klicem na telefonsko številko 05 37 34 222, vsak delovni dan med 8. in 12. uro. S tem smo povečali dostopnost do naročanja na cepljenje in hkrati razbremenili družinske zdravnike.

Doslej je interes za cepljenje izrazilo 5232 ljudi.

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. Ključno namreč je, da zaščitimo svoje ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. Cepljenje je prostovoljno, a je najboljši način, da premagamo korona virus in se vrnemo v običajne tirnice življenja.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost