Covid foto

V skladu z zadnjimi veljavnimi odredbami pristojnega ministrstva, vezano na obvladovanje nalezljive bolezni COVID-19, obveščamo vse s prebivališčem na območju občin Idrija in Cerkno oziroma izbranim zdravnikom v ZD Idrija ali ZP Cerkno:

  • Da vas v primeru pozitivnega HAG testa na lokaciji hitrega testiranja v Idriji (Magazin) ali v Cerknem (Center šolskih in obšolskih dejavnosti) na odvzem brisa za test PCR naročijo na točki odvzema, kjer boste obveščeni tudi o datumu in uri odvzema.
  • V primeru pozitivnega testa na samotestiranju se lahko na odvzem brisa za test PCR naročite na telefonski številki 05 37 34 213, vsak delovni dan, v času med 8. in 10. uro. V tem primeru boste na odvzem naročeni še isti dan, na testiranju pa je potrebno predložiti dokazilo o pozitivnem rezultatu testa HAG za samotestiranje na SARS-CoV-2.

V primeru akutnih težav in potencialnih znakov za okužbo s SARS-CoV-2 virusom pokličite ambulanto izbranega osebnega zdravnika v ZD Idrija ali ZP Cerkno oziroma v primeru nujnih stanj pokličite ambulanto NMP ZD Idrija.

Ostale podrobnosti glede PCR testov (samoplačniške storitve) in glede izvedbe HAG testov v ZD Idrija so objavljene na: TESTIRANJA COVID-19

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112