Pomembna novost:

V skladu z zadnjimi veljavnimi odredbami pristojnega ministrstva, vezano na obvladovanje nalezljive bolezni COVID-19, obveščamo vse s prebivališčem na območju občin Idrija in Cerkno oziroma izbranim zdravnikom v ZD Idrija ali ZP Cerkno:

  • Da vas v primeru pozitivnega HAG testa na lokaciji hitrega testiranja v Idriji (Magazin) ali v Cerknem (Center šolskih in obšolskih dejavnosti) na odvzem brisa za test PCR naročijo na točki odvzema, kjer boste obveščeni tudi o datumu in uri odvzema.
  • V primeru pozitivnega testa na samotestiranju se lahko na odvzem brisa za test PCR naročite na telefonski številki 05 37 34 213, vsak delovni dan, v času med 8. in 10. uro. V tem primeru boste na odvzem naročeni še isti dan, na testiranju pa je potrebno predložiti dokazilo o pozitivnem rezultatu testa HAG za samotestiranje na SARS-CoV-2.

V primeru akutnih težav in potencialnih znakov za okužbo s SARS-CoV-2 virusom pokličite ambulanto izbranega osebnega zdravnika v ZD Idrija ali ZP Cerkno oziroma v primeru nujnih stanj pokličite ambulanto NMP ZD Idrija.

Samoplačniška PCR testiranja in izvajanje HAGT:

V ZD Idrija izvajamo tudi samoplačniške odvzeme brisov za potrditev okužbe z virusom SARS-CoV-2 z metodo PCR.

Odvzem brisov je v prostorih podhoda Magazin v Idriji (pod Mestno knjižnico in čitalnico Idrija), vsak ponedeljek, četrtek in petek, od 8.00 – 9.00.

Za odvzem brisa je za pravne osebe potrebno predhodno naročilo, za fizične osebe pa naročanje ni potrebno.

Cena odvzema brisa je 85,00 EUR.

Izvajamo tudi množično testiranje s hitrimi testi (t. i. HAG testi). Testiranje poteka v Idriji in Cerknem.

Vse podrobnosti (z urnikom) najdete s klikom na posamezno ikono.

PCR ZA

PODJETJA

PCR ZA

POSAMEZNIKE

TESTIRANJE

HAGT (hitri testi)

OBVESTILA

DOBRO JE VEDETI