V soboto, 20. maja, je na idrijskem Mestnem trgu potekala tradicionalna prireditev Dan zdravja.

Pri izvedbi prireditve smo sodelovali s številnimi partnerji v lokalnem okolju

Tudi letos smo k sodelovanju povabili podjetja Kolektor, Hidria, Eta Cerkno, Idrijsko-cerkljansko razvojno agencijo s kmečko tržnico izdelkov in pridelkov, Lekarno Ljubljana, Varstveno delovni center Idrija, KS mesto Idrija, Mladinski center Idrija, NIJZ, Optiko Clarus in Vogrič. Na novo pa so se nam pridružili tudi iz LL Viva, Policijska postaja Idrija, Center za socialno delo Idrija in Zavod Sopotniki. Sodelavci in sodelavke ZD Idrija smo na prireditvi organizirali brezplačne meritve. Pestrost sodelujočih dokazuje, da se v ZD Idrija trudimo vključevati v življenje in delo lokalne skupnosti na različne načine.

Na idrijskem Mestnem trgu je bilo živahno vse dopoldne

Osrednja prireditev Dan zdravja 2023, ki je v soboto, 20. maja, potekala na Mestnem trgu v Idriji, je ponudila res pester izbor programa. Obiskovalci prireditve so si lahko brezplačno izmerili krvni sladkor, krvni tlak ter se o rezultatih meritev pogovorili z našim strokovnim medicinskim osebjem na licu mesta. K meritvam je pristopilo več kot 200 ljudi.

Na stojnicah si je bilo mogoče ogledati predstavitev dela Centra za krepitev zdravja, ambulant družinske medicine, ki so posebej predstavile preventivo pred nastankom osteoporoze, obiskovalci so se lahko udeležili meritev z analizo telesne sestave, k temu je pristopilo več 50 posameznikov.

Pripravili smo pestre »improvizirane ambulante«, s predstavitvijo reševalnega vozila in uporabe defibrilatorja. Poskrbljeno je bilo za najmlajše, saj so res pester program z zanimivimi delavnicami za otroke pripravili Mladinski center Idrija, za poslikavo obraza pa so poskrbeli v Lekarni Ljubljana.

Na Dnevu zdravja se je bilo moč ustaviti na kmečki tržnici lokalnih izdelkov in pridelkov, za katero je poskrbela Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija, zanimivost te je bila predstavitev produkta »Idrijski zajtrk«, s predstavitvijo aktivnosti v okviru tedna idrijskega Geoparka ter prodaja izdelkov iz kolektivne blagovne znamke »Idrija izbrano«.

S podjetji Kolektor, Hidria in Eta Cerkno ZD Idrija tudi v okviru Centra za krepitev zdravja s programi na letni ravni sodeluje pri promociji zdravja na delovnem mestu in izvedbi ostalih preventivnih programov, del sodelovanja so obiskovalci prireditve lahko spoznali na Dnevu zdravja.

Na stojnicah so se nam pridružili še sodelavci NIJZ, svoje delo so predstavili tudi varovanci Varstveno delovnega centra Idrija, Optika Vogrič in Clarus z meritvami vida, LL Viva z meritvami venskega pretoka in Lekarna Ljubljana.

Center za socialno delo je predstavil svoje delo, s poudarkom na programih rejništva, preventivnih in socialnih storitvah, s predstavitvijo možnosti vključevanja prostovoljcev v njihovo delo, Policijska postaja Idrija je na prizorišče pripeljala policijsko službeno vozilo, Zavod Sopotniki pa je predstavil svoje programe, med drugim kako starejšim omogočajo mobilnost in samostojnost z vsakodnevnimi prevozi.

Za glasbeno popestritev dogodka je poskrbel Vili Resnik.

Ob tej priložnosti se za sofinanciranje prireditve zahvaljujemo podjetjem Kolektor, Hidria, Eta Cerkno (EGO) in KS mesto Idrija, ki so se ponovno velikodušno odzvali prošnjam ZD Idrija ter vsem udeležencem, ki so nam pomagali pri izvedbi prireditve in obiskovalcem, ki so se tako množično odzvali našemu povabilu.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost