Dne 30. 9. 2023 so se sodelavci Zdravstvenega doma (ZD) Idrija udeležili vaje množične nesreče. Vajo je organizirala Gasilska zveza (GZ Idrija), potekala pa je na območju Osnovne šole (OŠ) Idrija.

V vaji so sodelovala vsa gasilska društva GZ, policisti Policijske posteje Idrija, člani Rdečega križa Idrija, ekipa NMP ZD Idrija.

S strani gasilcev je bila glavna prioriteta varna evakuacija otrok iz  šole, v primeru požara in eksplozije, s strani ZD Idrija pa organizirano delovanje in sodelovanje med enotami v primeru množične nesreče.

V vaji je sodelovalo 10 zaposlenih ZD Idrija (štirje zdravniki, trije dipl. zdravstveniki in trije reševalci), od tega trije, ki so bili takrat razporejeni v redno dežurstvo oziroma stalno pripravljenost.

Oskrbeli smo 32 poškodovanih, pri delu pa smo skušali upoštevati strokovne smernice in usmeritve, ki so zapisane v načrtu za ukrepanje v primeru množične nesreče na območju, ki ga pokriva ZD Idrija.

Glede na odzive in evalvacijo po zaključku operativnega dela vaje je bila vaja ocenjena kot zelo uspešna in koristna za vse udeležence. Sodelujoči na vaji so obnovili znanje, pregledali za to namenjeno opremo v ZD (vključno z informacijsko tehnologijo in sistemom zvez), podali predloge za izboljšave in utrdili dobre odnose z ostalimi deležniki, ki so vključeni v reševanje v primeru množične nesreče.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost