Glede na vsesplošno poslabšanje epidemiološke situacije v državi na vhodu v ZD Idrija in ZP Cerkno izvajamo triažo z merjenjem telesne temperature vsem, ki vstopajo v prostore ZD Idrija ali ZP Cerkno, vhod v ZP Cerkno je sicer zaprt, ob prihodu je potrebno pozvoniti na vrata ambulante, v kateri ste naročeni za pregled. Obvezna je uporaba zaščitne maske.

Potrebno se je držati točno določenega – naročenega termina

Ker pri Covid-19 ne gre za epidemijo, ki se zaključi in popolnoma izzveni, smo ponovno prešli v stanje, ko se je epidemiološka situacija poslabšala in so primeri obolelih med nami. Zato je izvajanje zdravstvenih storitev potrebno zagotoviti na način, da ne pride do morebitnega prenosa okužbe med pacienti ali med pacienti in zdravstvenim osebjem. Pomembno je, da se za morebitni obisk, o katerem bo odločal vaš osebni izbrani zdravnik ali zobozdravnik, predhodno telefonsko dogovorite v ambulanti, za vse administrativne zadeve (naročanje receptov, terapij, odpiranje in zapiranje bolniških staležev, ipd.) pa se poslužujte storitev Gospodarja zdravja na spletni strani ZD Idrija (pod ambulanto vašega osebnega izbranega zdravnika).

Na vhodnih vratih ZD Idrija in ZP Cerkno izvajamo triažo

Vse paciente, ki ste naročeni na obravnave prosimo, da se držite termina obravnave, na katerega ste predhodno naročeni in strogo upoštevate vse odrejene preventivne ukrepe. Pred vstopom v ZD Idrija in ZP Cerkno izvajamo triažo, tik za vhodnimi vrati v avli ZD Idrija in ZP Cerkno vas bo zdravstveni delavec povprašal glede vaših morebitnih bolezenskih simptomov in znakov in vam izmeril telesno temperaturo.

Vhod v ZP Cerkno je zaprt, na vhodu je ob prihodu potrebno pozvoniti na vrata ambulante, v kateri ste naročeni na pregled in počakati na zdravstveno osebje, za zobozdravstveno ambulanto Vesne Vončina velja, da pred ZP Cerkno ob terminu, predvidenem za pregled, počakate na zdravstveno osebje.

V primeru suma na okužbo NE hodite v ZD

Opozarjamo, da je izjemnega pomena, da se v primeru suma na bolezen Covid-19 NE HODI V ZDRAVSTVENI DOM in se predhodno telefonsko posvetuje z zdravnikom, in sicer na telefonsko številko vašega osebnega izbranega ali nadomestnega zdravnika, v primeru nujnih stanj (npr. težkim dihanjem) in izven delovnega časa ambulante med tednom ter vikende pa na NMP številko 05 37 34 212.

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost