Glede na trenutno epidemiološko situacijo smo na vhodu v ZD Idrija ponovno začeli z izvajanjem triaže, vhod v ZP Cerkno je zaprt, ob prihodu je potrebno pozvoniti na vrata ambulante, v kateri ste naročeni za pregled.

Potrebno se je držati točno določenega – naročenega termina

Ker pri Covid-19 ne gre za epidemijo, ki se zaključi in popolnoma izzveni, smo ponovno prešli v stanje, ko so posamezni primeri obolelih še vedno med nami. Zato je kljub začetku izvajanja zdravstvenih storitev in rahljanju ukrepov, izvajanje zdravstvenih storitev potrebno zagotoviti na način, da ne pride do morebitnega prenosa okužbe med pacienti ali med pacienti in zdravstvenim osebjem. Pomembno je, da se za morebitni obisk, o katerem bo odločal vaš osebni izbrani zdravnik ali zobozdravnik, predhodno telefonsko dogovorite v ambulanti, za vse administrativne zadeve (naročanje receptov, terapij, odpiranje in zapiranje bolniških staležev, ipd.) pa se poslužujte storitev Gospodarja zdravja na spletni strani ZD Idrija (pod ambulanto vašega osebnega izbranega zdravnika).

Na vhodnih vratih ZD Idrija ponovno izvajamo triažo

Vse paciente, ki ste naročeni na obravnave prosimo, da se držite termina obravnave, na katerega ste predhodno naročeni in strogo upoštevate vse odrejene preventivne ukrepe. Pred vstopom v ZD Idrija ponovno izvajamo triažo, tik za vhodnimi vrati v avli ZD Idrija vas bo zdravstveni delavec povprašal glede vaših morebitnih bolezenskih simptomov in znakov. Vhod v ZP Cerkno je zaprt, ob prihodu je potrebno pozvoniti na vrata ambulante, v kateri ste naročeni na pregled in počakati na zdravstveno osebje. Laboratorij v Cerknem dne 10. 7. 2020 (petek) ne bo delal.

Še vedno velja – v primeru suma na okužbo NE hodite v ZD

Še vedno opozarjamo, da je izjemnega pomena, da se v primeru suma na bolezen Covid-19 NE HODI V ZDRAVSTVENI DOM in se predhodno telefonsko posvetuje z zdravnikom, in sicer na telefonsko številko vašega osebnega izbranega ali nadomestnega zdravnika, v primeru nujnih stanj (npr. težkim dihanjem) in izven delovnega časa ambulante med tednom ter vikende pa na NMP številko 05 37 34 212.

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112