ZDi foto nova stavba

Svet zavoda ZD Idrija se je v torek, 15. septembra, sestal na 4. redni seji v tem mandatu – na dnevnem redu zasedanja pa je bilo imenovanje novega direktorja zdravstvenega doma.

Spomnimo:

Marija Magajne – zadnja direktorica ZD Idrija – je bila namreč s sklepom vlade RS junija imenovana za vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno varstvo pri Ministrstvu za zdravje RS, zato je na svet zavoda naslovila vlogo za razrešitev z mesta direktorice zavoda, in sicer s 1. julijem, ko je prevzela tudi funkcijo vršilke dolžnosti direktorata. Z odločitvijo je tako seznanila tudi predstavnike ustanoviteljev ZD Idrija, člani sveta zavoda pa so jo na tedanji izredni seji na njen predlog razrešili z mesta direktorice, za vršilko dolžnosti pa imenovali Ano Ogrič Lapajne, zdravnico, specialistko interne medicine, ki od tedaj dalje opravlja tudi naloge strokovne vodje in zdravnice v Internistični ambulanti ZD.

Na razpis se je prijavila ena kandidatka

Svet zavoda ZD Idrija je na junijski seji, ko je z mesta direktorice razrešil Marijo Magajne in za vršilko dolžnosti imenoval zdravnico Ano Ogrič Lapajne, imenoval tudi razpisno komisijo, ki je vodila postopek pred imenovanjem direktorja zavoda. Glede na odločitev svetnikov na junijski izredni seji je razpisna komisija razpis za direktorja v medijih objavila 17. avgusta. Na razpis, ki se je iztekel 7. septembra, se je kot edina kandidatka prijavila mag. Milovana Lukan in, ker je izpolnjevala vse razpisne pogoje, je komisija svetu zavoda ZD Idrija predlagala, da kandidatko povabi k predstavitvi. Člani sveta zavoda so predstavitvi prisluhnili na torkovem zasedanju in po razpravi mag. Milovano Lukan potrdili za direktorico ZD Idrija za obdobje naslednjih štirih let.

K imenovanju morata soglasje podati občinska sveta občin Idrija in Cerkno

Skladno s področno zakonodajo in statutom ZD Idrija bosta o soglasju k imenovanju nove direktorice v prihodnjih tednih odločala tudi oba sveta občin ustanoviteljic – občinski svet občine Idrija in občine Cerkno.

Mag. Milovana Lukan je bila sicer od leta 2016 članica sveta zavoda ZD Idrija, vendar je s tega mesta že odstopila, namesto nje pa je občinski svet občine Idrija, kot eden od predstavnikov ustanoviteljev zavoda, v svet že julija imenoval Natalijo Kovač Jereb, ki je bila v prejšnji sestavi sveta dobro leto dni tudi njegova predsednica.

Ob pridobitvi soglasja bo nova direktorica z mandatom predvidoma pričela v prihodnjih tednih, do tedaj pa bo zavod kot vršilka dolžnosti vodila Ana Ogrič Lapajne.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112