ZDi foto nova stavba

Svet zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Idrija je v torek, 15. septembra, na 4. redni seji v tem mandatu za direktorico imenoval mag. Milovano Lukan, ki pa na občinskih svetih ni dobila soglasja.

Spomnimo

Svet zavoda ZD Idrija je na junijski seji, ko je z mesta direktorice razrešil Marijo Magajne in za vršilko dolžnosti imenoval zdravnico Ano Ogrič Lapajne, imenoval razpisno komisijo, ki je vodila postopek pred imenovanjem direktorja zavoda. Glede na odločitev svetnikov na junijski izredni seji je razpisna komisija razpis za direktorja v medijih objavila 17. avgusta. Na razpis, ki se je iztekel 7. septembra, se je kot edina kandidatka prijavila mag. Milovana Lukan in, ker je izpolnjevala vse razpisne pogoje, je komisija svetu zavoda predlagala, da kandidatko povabi k predstavitvi.

Člani sveta zavoda so predstavitvi prisluhnili v torek, 15. septembra in tedaj mag. Milovano Lukan potrdili za direktorico ZD Idrija za obdobje naslednjih štirih let.

K imenovanju soglasja niso podali svetniki občinskih svetov ustanoviteljic zavoda

Skladno s področno zakonodajo in statutom ZD Idrija sta v četrtek, 24. septembra, o soglasju k imenovanju odločala tudi oba sveta občin ustanoviteljic – občinski svet občine Idrija in občine Cerkno. Na obeh svetih mag. Milovana Lukan ni dobila podpore, o nadaljnih korakih bo zato ponovno odločal svet zavoda ZD Idrija, ki se bo – glede na odločitev zadnjega zasedanja – sestal v četrtek, 8. oktobra.

Skladno s sklepom sveta zavoda na junijski izredni seji bo ZD Idrija kot vršilka dolžnosti še naprej vodila Ana Ogrič Lapajne, tedanji sklep svetnikov je bil namreč, da Ogrič Lapajnetova kot vršilka dolžnosti zavod vodi za največ šest mesecev oziroma do imenovanja direktorja/direktorice ZD Idrija.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost