Cordea merilni sistem

Glede na trenutno epidemiološko situacijo, ki se na območju celotne države iz dneva v dan slabša, smo v ZD Idrija sicer že junija na vhodu v stavbo ZD Idrija pričeli z izvajanem triaže, vhod v ZP Cerkno pa smo zaprli, zato je potrebno ob prihodu v stavbo ZP Cerkno pozvoniti na zvonec ambulante, v kateri so pacienti naročeni na pregled. 

Na vhodu v stavbo ZD Idrija in ZP Cerkno triaža 

Ker pri Covid-19 ne gre za epidemijo, ki se zaključi in popolnoma izzveni, smo že v poletnih mesecih prešli v stanje, ko so se pojavljali tedaj le posamezni primeri obolelih, teh pa je v zadnjih tednih na območju občin Idrija in Cerkno vsak dan več.

Vsi pacienti, ki prihajajo na obravnavo v prostore ZD Idrija in/ali ZP Cerkno, morajo biti za pregled predhodno naročeni, pred vstopom v ZD Idrija pa že več mesecev izvajamo triažo, kjer morajo vsi obiskovalci (pacienti) izpolniti vprašalnik o zdravstvenem stanju.

Za zaposlene zdravstvene delavce in sodelavce, kot tudi obiskovalce ZD Idrija, je v sklopu triaže potrebno merjenje telesne temperature. Da bi vsaj nekoliko olajšali delo sodelavcev na triaži, smo v ZD pristopili k iskanju ustreznih rešitev – pri tem pa nam je na pomoč priskočil Koncern Kolektor.

Od oktobra v ZD Idrija za merjenje temperature sistem CORDEA

Skupaj s Koncernom Kolektor smo pristopili k dobavi sistema CORDEA – sistema za odkrivanje povišane telesne temperature. Gre za popolno avtomatsko, hitro in natančno rešitev za odkrivanje oseb s povišano telesno temperaturo, ki za svoje delovanje NE potrebuje prisotnosti operaterja. Vročina je namreč eden prvih simptomov bolezni, ki jih povzroča COVID-19, pa tudi sezonskih grip in COVID-u 19 podobnih respiratornih okužb.

Sistem je razvit na osnovi strojnega vida, umetne inteligence in ostalih najsodobnejših vizualnih tehnologij, prilagojen pa je za uporabo v zaprtih prostorih z večjim pretokom ljudi, med katere vsekakor sodi tudi ZD. Pri uporabi rešitve operater ni potreben, saj naprava samodejno, ob manj kot sekundi, opravi meritev in v primeru povišane telesne temperature sproži vizualni alarm, usklajen pa je tudi z vsemi smernicami GDPR (glede varovanja osebnih podatkov).

Koncern Kolektor ZD Idrija doniral del sredstev za nabavo sistema

Vsi obiskovalci ZD Idrija in zaposleni si ob prihodu v stavbo ZD Idrija na triažni točki izmerijo telesno temperaturo na sistemu in izpolnijo vprašalnik o zdravstvenem stanju, kar, kot poudarjamo v ZD, je ključnega pomena pri zagotavljanju preprečevanja pretoka ljudi, ki bi morda imeli simptome oziroma znake okužbe.

Del sredstev za nabavo je ZD Idrija prispeval Koncern Kolektor, kar je v teh razmerah, ko se ponovno soočamo z veliko negotovostjo, tako za stroko kot obiskovalce izjemnega pomena. Zdravstveni delavci in sodelavci zato koncernu izrekamo zahvalo.

V ZD Idrija ob tem vse občane in občanke opozarjamo na upoštevanje pravil stroke. Zaradi možnosti hitrega in nekontroliranega prenosa okužbe pozivamo, da se držite priporočil NIJZ (razkuževanje in umivanje rok, obvezna uporaba maske v zaprtih prostorih in obvezna varnostna razdalja > 1,5m) za obvladovanje širjenja infekcije. Svetujemo omejitev socialnih stikov, skrbno in natančno spremljanje zdravstvenega stanja, ob pojavu kateregakoli znaka ali simptoma okužbe pa je potrebno takoj poklicati izbranega osebnega zdravnika, pediatra ali zdravnika v enoti NMP. Obnašati se je potrebno samozaščitno in dosledno upoštevati ukrepe. Še vedno opozarjamo, da je izjemnega pomena, da se v primeru suma na bolezen Covid-19 NE HODI V ZDRAVSTVENI DOM in se predhodno telefonsko posvetuje z izbranim osebnim zdravnikom ali pediatrom, v primeru nujnih stanj ter vikende pa na NMP številki 05 37 34 212.

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost