Svet zavoda ZD Idrija se je v torek, 30. junija, sestal na izredni seji, razlog za njen sklic pa je bil imenovanje vršilca dolžnosti direktorja Zdravstvenega doma Idrija.

Marija Magajne – dosedanja direktorica ZD Idrija – je bila namreč s Sklepom Vlade RS prejšnji teden na seji vlade imenovana za vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno varstvo pri Ministrstvu za zdravje RS, zato je na Svet zavoda naslovila vlogo za razrešitev z mesta direktorice zavoda, in sicer s 1. julijem, ko prevzema funkcijo vršilke dolžnosti direktorata. Z odločitvijo je seznanila tudi predstavnike ustanoviteljev ZD Idrija, člani sveta zavoda pa so jo na torkovi izredni seji na njen predlog razrešili z mesta direktorice, za vršilko dolžnosti pa imenovali Ano Ogrič Lapajne, zdravnico, specialistko interne medicine, ki bo še naprej opravljala tudi naloge strokovne vodje in zdravnice v Internistični ambulanti ZD.

Marija Magajne je bila kot specialistka epidemiologije, ki je pred leti že zasedala pomembne položaje v zdravstvu in zdravstveni politiki in bila tesno vpeta v predsedovanje Slovenije Evropski uniji, med letoma 2008 in 2013 direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), v letih 2005 do 2008 pa je delovala kot generalna direktorica Direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje, pred tem je bila tudi direktorica Bolnišnice Golnik in direktorica Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj. Zadnja tri leta (od 1. julija 2017 do 30. junija 2020) je bila direktorica ZD Idrija, na to mesto je bila sicer imenovana za štiri leta, mandat bi sklenila prihodnje leto – 30. junija 2021.

Mesto vršilke dolžnosti ZD Idrija tako po sklepu Sveta zavoda ZD Idrija s 1. julijem prevzema Ana Ogrič Lapajne, ki bo to funkcijo opravljala največ za šest mesecev oziroma do imenovanja direktorja/direktorice ZD Idrija. Na torkovi izredni seji je namreč Svet zavoda ZD Idrija imenoval tudi razpisno komisijo za vodenje postopka pred imenovanjem direktorja zavoda. Glede na odločitev svetnikov na izredni seji bo razpisna komisija razpis objavila v drugi polovici meseca avgusta.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost