ZDI_vhod del

Delo v ZD Idrija in ZP Cerkno prilagajamo epidemiološki situaciji v državi, z mesecem junijem pa pričenjamo z izvajanjem vseh zdravstvenih in ostalih storitev v ZD Idrija in ZP Cerkno.

Potrebno se je držati točno določenega – naročenega termina

Ker pri Covid-19 ne gre za epidemijo, ki se zaključi in popolnoma izzveni, prehajamo v stanje, ko bodo posamezni primeri obolelih še vedno med nami, imeli pa bomo tudi ponovne izbruhe bolezni. Zato je kljub začetku izvajanja zdravstvenih storitev in rahljanju ukrepov, izvajanje zdravstvenih storitev potrebno zagotoviti na način, da ne pride do morebitnega prenosa okužbe med pacienti ali med pacienti in zdravstvenim osebjem.

Pomembno je, da se za morebitni obisk, o katerem bo odločal vaš osebni izbrani zdravnik ali zobozdravnik, predhodno telefonsko dogovorite v ambulanti, za vse administrativne zadeve – v ambulantah, kjer je to mogoče, pa se za naročanje receptov, terapij, odpiranje in zapiranje bolniških staležev poslužujte storitev Gospodarja zdravja na spletni strani ZD Idrija. Pred obiskom v ambulantah je smiselno izpolniti tudi vprašalnik o vašem zdravstvenem stanju (vprašalnik).

Vhodna vrata tako ZD Idrija in ZP Cerkno so sicer odprta, pomembno pa je, da se držite točno določenega termina za pregled in ne prihajate NENAROČENI.

Ob obisku ZD Idrija in ZP Cerkno nosite zaščitno masko oziroma se držite priporočil NIJZ in zdravstvenega osebja.

Še vedno velja – v primeru suma na okužbo NE hodite v ZD

Izjemnega pomena je, da se v primeru suma na bolezen Covid-19 NE HODI V ZDRAVSTVENI DOM in se predhodno telefonsko posvetuje z zdravnikom, in sicer na telefonsko številko vašega osebnega izbranega ali nadomestnega zdravnika, v primeru nujnih stanj (npr. težkim dihanjem) in izven delovnega časa ambulante med tednom ter vikende pa na NMP številko 05 37 34 212.

V ZD Idrija bomo z junijem pričeli tudi z izvajanjem samoplačniških storitev v Ortopedski ambulanti (v četrtek, 4. in 18. junija) in UZ ambulanti (ob sredah). Za pregled se naročite pri informatorki ZD Idrija (05 37 34 200).

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost