Zobozdravstvena mladina

V ZD Idrija smo v skladu s trenutno epidemiološko situacijo in preklicem epidemije pričeli z delom v vseh splošnih in ostalih ambulantah ter službah, ki delujejo v prostorih ZD Idrija in ZP Cerkno.  V ponedeljek, 18. maja, so z delom pričele tudi vse zobozdravstvene ambulante.

Spremenjena organizacija dela

S ponedeljkom, 18. maja, so z delom pričele tudi zobozdravstvene ambulante, vendar je nekoliko prilagojena njihova organizacija dela. Vse zobozdravstvene ambulante z junijem delajo po običajnem urniku (dopoldne/popoldne), že dodeljeni termini za obisk veljajo.

Obravnavali bomo le naročene zdrave paciente. Zato prosimo, da na pregled prihajate ob točno določeni uri oziroma predvidenem terminu za pregled (največ 15 minut prej).

V kolikor imate naslednje znake (velja tudi za pretekle 14 dni): povišano temperaturo nad 37,5 C, ste prehlajeni, kašljate, imate bolečine v grlu ali žrelu, spremenjen okus ali vonj, občutek težkega dihanja ali stiskanja v prsnem košu, bolečine v mišicah, prebavne težave, ste imeli pozitiven bris na Covid –19 ali bili v stiku s Covid – 19 potrjenim bolnikom, nas pred obiskom ambulante obvezno pokličite.

Otroci, mlajši od 15 let, ki k zobozdravniku pridejo sami, naj seboj obvezno prinesejo izpolnjen »Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov« (Vprašalnik), ki ga je podpisal eden od staršev.

Pacienti, ki so imeli termin pri zobozdravniku med epidemijo in jim je bil odpovedan, bodo o nadomestnem terminu obveščeni.

V primeru klicev prosimo, da v ambulante pokličete le enkrat. Vse klice bomo namreč vrnili takoj, ko bo mogoče in bo dopuščala spremenjena organizacija dela.

V skladu s smernicami uvajamo nekatere spemembe pri delu zobozdravstvenih ambulant

Zaradi novih strokovnih priporočil za nadzor okužb s Covid-19, ki jih je izdal razširjeni Strokovni kolegij za zobozdravstvo in jih je potrdilo Ministrstvo za zdravje, smo v delo zobozdravstvenih ambulant uvedli nekatere spremembe, ki so namenjene zaščiti tako pacientov kot zaposlenih, in sicer:

  • Dan pred terminom vas bomo poklicali po telefonu in preverili vaše splošno zdravstveno stanje.
  • Vstop je dovoljen le zdravim pacientom, brez simptomov na bolezen COVID-19.
  • Vstopanje v ordinacijo je mogoče le posamično, ob točno določenem terminu, zato v ZD Idrija ali ZP Cerkno prihajajte ob točno določeni uri. Spremstvo je dovoljeno le osebam, ki same brez spremstva ne morejo vstopati v ordinacijo, to so slabovidni, invalidi, otroci …
  • Pomembno je, da ob obisku ZD Idrija in ZP Cerkno nosite zaščitno masko oziroma se držite priporočil NIJZ in zdravstvenega osebja.
  • V čakalnici je dovolj prostora, da med pacienti lahko ohranjamo primerno – predpisano razdaljo. V čakalnicah je na razpolago sredstvo za razkuževanje rok, zato vas prosimo, da se ga pred vstopom v zobozdravstvene ambulatne poslužujete.

Seznam dežurnih zobozdravstvenih ambulant za nujna zobozdravstvena stanja (s telefonskimi številkami) si lahko ogledate na: Mesečni razpored dežurnih zobozdravnikov ZD IDRIJA ali na Mesečni razpored dežurnih zobozdravnikov ZP Cerkno

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost