Covid foto

V skladu z navodili pristojnega zdravstvenega ministrstva in vlade RS se bo množično testiranje, ki od začetka leta poteka v Idriji in Cerknem, nadaljevalo tudi v prihodnjih tednih.

ZD Idrija za potrebe testiranja prejel 500 dodatnih testov

ZD Idrija je že konec lanskega leta, takoj po prejemu navodil pristojnega ministrstva, skupaj s Civilno zaščito Idrija in idrijsko občino poiskal ustrezno lokacijo, s skupnimi močmi pa poskrbel za vso organizacijsko, logistično, strokovno in kadrovsko podporo tako, da se je množično testiranje najprej pričelo v Idriji, sredi meseca januarja pa ob pomoči cerkljanske občine in Civilne zaščite Cerkno še v občini Cerkno.

Ker je ZD Idrija za izvedbo testiranja v tem tednu prejel dodatnih 500 hitrih testov, se bo množično testiranje v Idriji in Cerknem nadaljevalo tudi v mesecu februarju.

Skupaj do petka opravljenih 963 hitrih testov, delež pozitivnih 5,3 %

V treh tednih je bilo do vključno petka, 29. januarja 2021, skupaj opravljenih 963 hitrih testov, od tega 150 v Cerknem. Na koronavirus je bilo pozitivnih 51 ljudi (7 v Cerknem), kar skupaj v deležu pozitivnih predstavlja 5,3 odstotka.

Glede na trenutno razpoložljivost hitrih testov se bo množično testiranje za javnost v naslednjih dneh nadaljevalo in bo potekalo tako kot doslej – v Idriji, v pritličnih prostorih podhoda Magazin, vsak ponedeljek, sredo in petek, med 12. in 16. uro, v Cerknem pa vsak četrtek, med 12. in 16. uro, v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Cerkno.

Množično testiranje je namenjeno osebam brez bolezenskih znakov

Ker gre za presejalno testiranje je izjemnega pomena, da se posamezniki za testiranje odločite le v primeru, ko NE kažete bolezenskih znakov, v primeru bolezenskih znakov ali morebitnega suma na okužbo s koronavirusom pa se je potrebno še naprej telefonsko obrniti na ambulanto izbranega osebnega zdravnika v ZD Idrija ali ZP Cerkno oziroma v primeru nujnih stanj poklicati ambulanto NMP ZD Idrija. Še vedno velja, da se za vse, ki se bodo ob ponedeljkih, sredah in petkih v Idriji ali ob četrtkih v Cerknem odločite za presejalno testiranje za testiranje ni potrebno naročiti, s seboj pa je potrebno imeti zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Testiranci ste o izidu testiranja obveščeni z SMS sporočilom na telefonsko številko, ki jo zdravstvenemu osebju posredujete ob izvedbi testiranja.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost