ZDI_vhod del

Od 16. marca dalje spremenjena organizacija dela v ZD Idrija – koronavirus (COVID-19)

V skladu z vsemi odredbami in navodili pristojnih ministrstev in zaradi naraščanja potrjenih primerov okužb s koronavirusom (COVID-19) v Sloveniji, v Zdravstvenem domu Idrija uvajamo nove spremembe v organizaciji dela, ki bodo veljale od ponedeljka, 16. marca dalje pa vse do preklica.

V primeru suma na bolezen Covid-19 OSTANITE DOMA

V primeru suma na bolezen Covid-19 NE HODITE V ZDRAVSTVENI DOM. Ostanite doma in se telefonsko posvetujte z zdravnikom. Pokličite zdravnika na telefonsko številko 05 37 34 220 ali v primeru nujnih stanj (npr. težkim dihanjem) NMP številko 05 37 34 212. Bolezen COVID-19 se kaže s povišano telesno temperaturo, bolečinami v žrelu, kašljem, lahko težkim dihanjem.

Ne glede na vašega izbranega osebnega zdravnika – se lahko (glede na stanje) obrnete na več ambulant

  • V primeru kakršnekoli druge akutne bolezni ali poškodbe, poslabšanju kroničnih stanj, nujnih kontrolnih pregledov, za preveze, za aplikacije terapij in podobno, se ne glede na vašega izbranega osebnega zdravnika naročite po telefonu: 05 37 34 215 in/ali 05 37 34 230. Za ta namen bodo vsak dan delovale tri ambulante, in sicer dve dopoldne in ena popoldne.

Za pregled v ambulanti se je potrebno NUJNO predhodno TELEFONSKO naročiti in upoštevati TOČNO uro pregleda, ki vam je dodeljena.

  • Če potrebujete samo naročilo receptov ali zaključek bolniškega staleža ali duga administrativna opravila, lahko pokličete številko 05 37 34 220 in/ali 05 37 34 221 ali pa uporabite aplikacijo Gospodar zdravja na spletni strani ZD Idrija v ambulanti vašega izbranega osebnega zdravnika.

Otroška ambulanta bo delala dopoldne in popoldne

Tako dopoldne kot popoldne bo delovala otroška ambulanta.

  • Za akutno bolne otroke lahko pokličete 05 37 34 226.
  • Za administracijo (recepte, bolniške) pa 05 37 34 235

V času epidemije se vsaka akutna okužba dihal (pri otroku tudi prebavil) obravnava kot sum na okužbo s COVID-19, zato smo za starše pripravili kratka navodila za določene težave, ki se pogosto pojavijo pri otroku in kako ukrepati ob določenih simptomih (dostopna so tukaj – Navodila za starše).

Ambulanta za nujno medicinsko pomoč bo delovala kot običajno – 24 ur in je dosegljiva na številki 05 37 34 212.

Pred vstopom v ZD Idrija bomo še naprej izvajali triažo

Tik za vhodnimi vrati v avli ZD Idrija vas bo medicinska sestra ali diplomirani zdravstvenik povprašal glede vaših morebitnih bolezenskih simptomov in znakov.

Odpovedane so tudi fizioterapevtske obravnave, delo patronaže nemoteno

V Zdravstvenem domu Idrija so do nadaljnega odpovedani tudi vsi termini fizoterapevtskih obravnav, prekinjeno je tudi izvajanje vseh preventivnih aktivnosti, kar vključuje tudi laboratorijske preiskave v preventivne namene. Ne izvajajo se samoplačniške storitve, ne poteka delo v Centru za krepitev zdravja, prekinjeno je delo v ambulantah Medicine dela, prometa in športa.

Delo patronažne službe bo potekalo nemoteno, v internistični ambulanti pa bomo izvajali nujne in zelo hitre preglede, po predhodnem telefonskem dogovoru.

Prav tako so odpovedani vsi zobozdravstveni termini –  v vseh zobozdravstvenih ambulantah, tako v Zdravstvenem domu Idrija, kot Zdravstveni postaji Cerkno.

V ZD ne hodite po nepotrebnem, predhodno se telefonsko posvetujte

Z namenom, da bi kar se da preprečili morebitno širjenje bolezni koronavirusa, vse paciente in uporabnike storitev prosimo, da se pri administrativnih opravilih poslužujete telefona ali Gospodarja zdravja in NE prihajate v Zdravstveni dom, o nujnosti vašega stanja in obravnave pa se posvetujte z ambulantno medicinsko sestro.

Na splošnih informacijah bomo dosegljivi cel dan – od 7. do 19 ure. Prosimo vas in se vam zahvaljujemo za razumevanje.

Pravilna higiena kašlja

Nasveti za umivanje rok

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost