Donacija Eta

Tako kot vsi se tudi v Zdravstvenem domu Idrija (ZD Idrija) dnevno soočamo z novimi izzivi in dejstvi, pred katere nas vsakodnevno postavlja epidemiološka situacija zaradi covida-19.

Sprva smo se pomladi leta 2020 srečevali s številnimi stiskami in vsakodnevnimi skrbmi zaradi neizmernega pomanjkanja zaščitne opreme, glede na izjemno povpraševanje po zaščitnih maskah in zaščitni opremi nasploh se je tako v evropskem kot svetovnem merilu porušilo razmerje med povpraševanjem in ponudbo.

Postopoma so naše vsakodnevne skrbi omilile neprecenljive donacije, med katerimi je bila tudi donacija podjetja ETA Cerkno.

Vse od lanskega marca pa smo zaposleni vsakodnevno postavljeni pred številne odločitve – glede nakupa opreme in organizacije dela. Že vse od začetka pandemije se – tako zaposleni kot občani, ki obiskujejo prostore ZD Idrija in Zdravstvene postaje (ZP) Cerkno, prilagajamo novim zahtevam, ki jih povzroča covid-19.

Vsi obiskovalci ZD Idrija in ZP Cerkno in vsi zaposleni si tako ob prihodu v stavbo ZD Idrija ali ZP Cerkno na triažni točki izmerijo telesno temperaturo, izpolnijo vprašalnik o zdravstvenem stanju in obvezno razkužijo roke, kar, kot poudarjamo v ZD, je ključnega pomena pri zagotavljanju preprečevanja pretoka ljudi, ki bi morda imeli simptome oziroma znake okužbe s covid-19.

Aprila je ETA ZD Idrija donirala merilnik krvnega tlaka

Vodstvo podjetja Eta je lani jeseni prisluhnilo naši prošnji za nakup dveh avtomatskih razkužilnikov rok za potrebe Zdravstvene postaje Cerkno, aprila letos pa še prošnji za nakup 24-urnega merilnika krvnega tlaka, za potrebe celostne oskrbe pacientov v ZP Cerkno. Tako smo še korak bližje ciljem in vrednotam, ki jih s svojim delom na področju zdravstvene dejavnosti razvijamo.

Vsi zaposleni v ZD Idrija in ZP Cerkno smo za donacije, ki smo jih dobili in so potrebne pri našem vsakodnevnem delu, neizmerno hvaležni.

Zavedamo se, da bo nekega dne tudi pandemije koronavirusa konec. Želimo si, da bi se to zgodilo čim prej in da bi obdobje preživeli s čim manj izgub.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost