Drugi četrtek v mesecu marcu vsako leto obeležujemo Svetovni dan ledvic. Namen in osnovni cilj je izboljšati ozaveščenost ljudi o pomenu delovanja ledvic, preprečevanju nastanka kronične ledvične bolezni, zgodnjemu odkrivanju in zdravljenju ledvičnih bolnikov.

Letošnji Svetovni dan ledvic je potekal pod sloganom “Zdravje ledvic za vse!

Ob tej priložnosti smo 12. marca v Zdravstvenem domu Idrija in Zdravstveni postaji Cerkno organizirali informativni točki. Pripravili smo brezplačne meritve krvnega pritiska, sladkorja v krvi, v obeh naših laboratorijih so potekala testiranja na prisotnost beljakovin v seču.

Meritev krvnega tlaka, sladkorja v krvi in testiranja na prisotnost beljakovin se je v Idriji in Cerknem udeležilo več kot 100 ljudi.

Krvni sladkor je v Idriji izmerilo 67 ljudi, krvni tlak 65. Testiranja na prisotnost beljakovin v seču je opravilo 64 ljudi. V Cerknem se je na naše povabilo odzvalo 32 ljudi, od tega 29 žensk in 3 moški. Pri vseh smo izmerili krvni tlak, krvni sladkor, vsi so opravili tudi testiranje na prisotnost beljakovin v seču.

Rezultate meritev bo v prihodnjih dneh pregledala naša zdravnica, specialistka interne medicine. V primeru odstopanj vrednosti od normale, bodo testiranci obveščeni po pošti.

Ob tej priložnost se zahvaljujemo vsem, ki so se odzvali našemu vabilu, kakor tudi ekipi ZD Idrija, ki je opravila testiranja.

Naslednji promocijski dogodek pripravljamo že v tem tednu, v petek, 20. marca.

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost