Kot smo javnost obvestili v ponedeljek, 16. marca, smo v Zdravstvenem domu Idrija pretekli konec tedna zabeležili en (1) potrjen primer ošpic. Gre za mlajšo osebo, ki ni obiskovala vrtec ali šolo.

V roku nekaj ur po potrditvi suma smo ustrezno ukrepali in obvestili vse, za katere smo sklepali, da obstaja možnost stika z obolelo osebo (tako zdravstveno osebje kot paciente). Glede ukrepov smo bili v stalnem kontaktu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje RS in na ta način storili vse, da bi zajezili možnost širitve okužbe. Cepljenje otrok smo v Zdravstvenem domu Idrija izvajali po predpisanem programu, cepljenost v naši regiji pa je v ali celo nad slovenskim povprečjem.

V primeru, da niste bili v kontaktu z obolelo osebo,  se vam sicer ni potrebno cepiti, prav tako smo iz ZD Idrija že preverili vse, ki so bili v stiku z dojenčico.

Pri osebah, ki so bile cepljene z enim odmerkom cepiva, priporočamo ponovitev cepljenja še z enim odmerkom. Pri osebah, ki sploh niso bile cepljene, pa priporočamo cepljenje z dvema odmerkoma cepiva z enomesečnim presledkom.

Cepljenje za odrasle je samoplačniško, cepivo in cepljenje skupaj (1 odmerek) staneta 12 EUR.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112