Spletno mesto ZD IDRIJA z izboljšano dostopnostjo za slepe in slabovidne

V Zdravstvenem domu Idrija smo v teh dneh optimizirali spletno mesto www.zd-idrija.si, ki je poslej prilagojeno tudi za slepe in slabovidne, sodelovanje z Društvom slepih in slabovidnih in Zavodom Dostop pa se nadaljuje.

Spletno mesto prilagojeno slepim in slabovidnim

Spletno mesto ZD Idrija je poslej optimizirano, na podlagi smernic smo preoblikovali strukturo spletnega mesta, ki omogoča hitrejši dostop in boljšo vizualizacijo posameznih elementov na spletnem mestu. Zmanjšali smo tudi velikosti tekstovnih blokov, zamenjali tipografijo spletnega mesta in barvo pisave spremenili v črno ter na ta način izboljšali kontrast in se približali kontrastni shemi črna na beli, kar slepim in slabovidnim bistveno olajša dostopnost do informacij, ki so objavljene na www.zd-idrija.si. Na spletnem mestu je poslej v levem okencu tudi poseben meni za slepe in slabovidne, preko katerega lahko vstopajo uporabniki, predelali pa smo tudi obrazce za naročanje v ambulantah in medicinskih službah zdravstvenega doma.

V prihodnjih dneh bo zaradi prehoda na novo spletno gostovanje občasno lahko moten dostop do spletnih vsebin, za kar se uporabnikom že vnaprej opravičujemo in prosimo za razumevanje.

Uspešno sodelovanje Zavoda Dostop, Društva slepih in slabovidnih in ZD Idrija

Zavod Dostop, Društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica in ZD Idrija uspešno sodelujemo že dlje časa, tako smo marca letos v prostorih ZD Idrija za naše zaposlene pripravili posebno delavnico, na kateri je 62 zdravstvenih delavcev spoznavalo posebnosti slepih in slabovidnih, njihovo dojemanje okolice, načine, kako pristopiti k osebi z okvaro vida in pripomočke za lažje delovanje pri vsakodnevnem življenju in delu. Društvo in zavod sta sodelovala tudi na osrednji promocijski prireditvi zdravstvenega doma ”Dan zdravja”, ki je letos maja potekala v Cerknem.

Sodelovanje tudi v prihodnje

Delavnica, sodelovanje na Dnevu zdravja in nadgradnja spletnega mesta ZD Idrija predstavljata del celostno zastavljenega projekta, v okviru katerega smo v ZD Idrija izvedli tudi oceno trenutnega stanja obeh objektov Zdravstvenega doma Idrija (v Idriji in Cerknem). Zavod Dostop je izdelal predlog prilagoditve stavb, dostopnosti do stavb in prostorov v njih – osebam, ki so kakorkoli gibalno, slušno ali vidno ovirane. Temu pa bomo v ZD Idrija sledili tudi v preostanku letošnjega in začetku novega leta, ko bomo prilagodili označevalne table v prostorih doma v Idriji.

Uspešno nadgrajujemo tudi načrt ureditve varnih poti za invalide v Občini Idrija in s tem dopolnjujemo svoje poslanstvo – izvajati zdravstveno dejavnost, ki bo prijazna in dostopna uporabnikom. V letošnjem letu smo bili registrirani tudi v slovenski spletni imenik, ki je namenjen gibalno oviranim osebam.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112