Poleg obsežnih gradbenih del, v okviru I. faze gradbene sanacije v ZD Idrija, ki se postopoma zaključujejo, smo v ZD Idrija v zadnjem obdobju kar nekaj sredstev vložili v novo, sodobno opremo.

V tem delu velja posebej izpostaviti novo diagnostično opremo – sodoben, prenosni UZ aparat, za katerega smo del sredstev skupaj z občino Idrija uspeli pridobiti na državnem razpisu in aparat za testiranje pljučne funkcije.

V prostorih službe NMP imamo nov prenosni UZ aparat, ki omogoča hitro diagnostiko notranjih organov v primeru poškodb ali nujnih stanj, uporabljamo pa ga tudi za orinetacijski pregled trebušnih organov, prsnega koša, srca in žil.

Tovrstna UZ diagnostika še dodatno pripomore h kakovostni obravnavi uporabnikov naših storitev.

Nov je tudi aparat za testiranje pljučne funkcije v internistični ambulanti ZD Idrija. Ta poleg spirometrije, ki smo jo že izvajali, omogoča tudi meritev difuzijske kapacitete pljuč in izvajanje metaholinskega bronhialnega provokacijska testa.

Obe novi pridobitvi predstavljata dodaten diagnostični pripomoček za razpoznavo najpogostejših pljučnih bolezni, astme in KOPB (kronična obstruktivna pljučna bolezen) ter omogočata boljšo izvedbo diagnostike že v ZD Idrija.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112