CEPLJENJE COVID-19

Na voljo sta cepiva Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna), Nuvaxovid (Novavax, ki se uporabljamo samo za osnovno cepljenje in ne za cepljenje s poživitvenimi odmerki).

1.Termini za cepljenje:

  • Odprto cepljenje (brez prijav) v ZD Idrija poteka vsak petek, od 13. do 14. ure.

Na cepljenje se ni potrebno prijaviti. Cepijo se lahko le starejši od 18. let.

Ob tem izpostavljamo, da se morajo vse mladoletne osebe, mlajše od 18. let, na cepljenje prijaviti v ambulanto izbranega zdravnika (pediatra).

CEPLJENJE s “poživitvenimi odmerki”

V skladu z zadnjimi nacionalnimi strokovnimi priporočili je cepljenje v cepilnih centrih razširjeno tudi na cepljenje s t. i. “3. in 4. – poživitvenimi odmerki”.

Gre za odmerek, ki ga oseba prejme po zaključeni osnovni shemi cepljenja za poživitev in podaljšanje zaščite po osnovnem cepljenju.

Za vse osebe z okrnjeno imunostjo, ki so že prejele tri odmerke cepiva, je priporočljiv tudi 4. odmerek, in sicer 3-6 mesecev po tretjem odmerku. Priporočljivo je, da se pred cepljenjem posvetujete z osebnim izbranim zdravnikom.

Cepljenje s poživitvenimi odmerki v odrasli populaciji je priporočeno za vse osebe, starejše od 18. let. Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem, ki je bilo opravljeno z mRNA cepivi ali kot »mešana shema« (Vaxzevria in mRNA cepivo), in poživitvenim odmerkom je 3-6 mesecev.

Poživitveni odmerek je za osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi (AstraZeneca in Janssen), priporočljiv s presledkom vsaj 2 mesecev po osnovnem cepljenju.

Cepljenje s poživitvenim odmerkom se izvede v cepilnem centru, v terminih, ki so na voljo za cepljenje. V cepilnem centru bodo na podlagi predloženih dokazil (cepilni kartonček) preverili, ali je od zadnjega odmerka cepiva minilo dovolj časa.

Cepljenje oseb, ki so prebolele COVID-19

Cepljenje oseb, ki so dokazano prebolele covid-19, je priporočljivo opraviti 1-6 mesecev po preboleli bolezni. Cepljenje oseb, ki so dokazano zbolele za covid-19 po cepljenju s prvim odmerkom, je priporočljivo 3-6 mesecev po začetku bolezni. Za osebe, ki so dokazano prebolele covid-19 in so bile polno cepljenje (2x cepljenje, 1x prebolelost, neglede na zaporedje dogodkov), je priporočljivo cepljenje s poživitvenim odmerkom 3-6 mesecev po zadnjem dogodku.

CEPLJENJE TUJCEV

Cepljenje tujih državljanov, ki začasno bivajo v Sloveniji, v Sloveniji pa nimajo stalnega oziroma začasnega bivališča, niti zdravstvenega zavarovanja v Republiki Sloveniji, prav tako pa niso zaposleni pri delodajalcu s sedežem v Republiki Sloveniji in niso diplomatski predstavniki drugih držav, rezidenčno akreditirani v Sloveniji, je samoplačniško. Cena posameznega opravljenega cepljenja je 14 EUR.

Za cepljenje je NUJNO predplačilo. Dokazilo o plačilu obvezno prinesite s seboj na cepljenje. Brez dokazila o plačilu izvedba cepljenja NI mogoča.

Prejemnik: Zdravstveni dom Idrija, Otona Župančiča 3, 5280 Idrija

Davčna številka: 58621334

IBAN: SI56 0110 0600 8338 046

BIC banke: BSLJSI2X

Koda namena: OTHR

Referenca: SI99

NAMEN: COVID – Ime in priimek cepljene osebe

ZNESEK: 14,00 EUR

Nalezimo se dobrih navad – cepimo se!

Zaščita pred težjim potekom bolezni ali hospitalizaciji je nujna. Zato poziv tudi iz Zdravstvenega doma (ZD) Idrija – »Nalezimo se dobrih navad – Cepimo se«, podrobneje na: https://www.cepimose.si/gradiva/.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112