Cepljenje covid

CEPLJENJE COVID-19

Na voljo sta cepivi Comirnaty (Pfizer) in Spikevax (Moderna).

1.Termini za odprto cepljenje v Idriji (brez prijav):

  • Odprto cepljenje v ZD Idrija poteka vsak petek (do vključno 17. decembra), med 13. in 18. uro. V petek, 24. in 31. decembra, odprtega cepljenja ne bo. Na cepljenje se ni potrebno prijaviti. Cepijo se lahko le starejši od 18. let.
  • Ob sredah, za naročene paciente – do vključno 29. 12. 2021, od 8.30 do 14. ure.

2. Cepljenje v Cerknem (za opredeljene paciente v ambulantah ZP Cerkno):

  • Vsak četrtek, med 13. in 14. uro – do vključno četrtka, 16. decembra 2021 (potem do konca leta ni terminov v Cerknem).

Na lokaciji v Cerknem cepimo samo paciente, ki se predhodno telefonsko ali preko Gospodarja zdravja najavijo v ambulanti izbranega osebnega zdravnika v ZP Cerkno. Neopredeljeni in nenajavljeni pacienti se lahko cepijo v prostorih ZD Idrija v času predvidenih terminov.

Ob tem izpostavljamo, da se morajo vse mladoletne osebe, mlajše od 18. let, na cepljenje prijaviti v cepilni center. O terminu cepljenja bodo zainteresirani obveščeni (v času cepljenja je namreč zagotovljena prisotnost pediatra za morebitne konzultacije).

CEPLJENJE s 3. ODMERKI

V skladu z zadnjimi nacionalnimi strokovnimi priporočili je cepljenje v cepilnih centrih razširjeno tudi na cepljenje s t. i. “3. – poživitvenimi odmerki”.

Gre za odmerek, ki ga oseba prejme po zaključeni osnovni shemi cepljenja za poživitev in podaljšanje zaščite po osnovnem cepljenju.

Posebej priporočljiv je za:

  • oskrbovance DSO in drugih socialno varstvenih zavodov,
  • osebe stare 50 let in več in posebej ranljive kronične bolnike – ne glede na starost,
  • družinske člane imunsko oslabljenih oseb,
  • osebe z večjo poklicno izpostavljenostjo,
  • osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi (AstraZeneca in Janssen)

Cepljenje s tretjimi odmerki je priporočeno tudi za vse ostale osebe, starejše od 18. let. Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem, ki je bilo opravljeno z mRNA cepivi ali kot »mešana shema« (Vaxzevria in mRNA cepivo), in poživitvenim odmerkom je vsaj 6 mesecev.

Glede na trenutno epidemiološko situacijo je poživitveni odmerek za osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi (AstraZeneca in Janssen), priporočljiv s presledkom vsaj 2 mesecev po osnovnem cepljenju.

Cepljenje s tretjim odmerkom se izvede v cepilnem centru, v terminih, ki so na voljo za odprto cepljenje. V cepilnem centru bodo na podlagi predloženih dokazil (cepilni kartonček) preverili, ali je od zadnjega odmerka cepiva minilo dovolj časa.

Osebe, ki so dokazano prebolele covid-19 in so bile polno cepljene, poživitvnega odmerka ne potrebujejo (če polno cepljeni prebolevnik želi poživitveni odmerek, se ga lahko cepi).

NAROČANJE NA CEPLJENJE (COVID-19)

V ZD Idrija sprejemamo naročila na cepljenje proti covid-19 le za cepljenje na domu (v primeru indikacije) oziroma za mladoletne osebe do 18. leta starosti.

Telefonska številka za prijave in dodatne informacije je 05 37 34 222 (vsak delovni dan od 8. – 12. ure).

CEPLJENJE TUJCEV

Cepljenje tujih državljanov, ki začasno bivajo v Sloveniji, v Sloveniji pa nimajo stalnega oziroma začasnega bivališča, niti zdravstvenega zavarovanja v Republiki Sloveniji, prav tako pa niso zaposleni pri delodajalcu s sedežem v Republiki Sloveniji in niso diplomatski predstavniki drugih držav, rezidenčno akreditirani v Sloveniji, je samoplačniško. Cena posameznega opravljenega cepljenja je 14 EUR.

Za cepljenje je NUJNO predplačilo. Dokazilo o plačilu obvezno prinesite s seboj na cepljenje. Brez dokazila o plačilu izvedba cepljenja NI mogoča.

Prejemnik: Zdravstveni dom Idrija, Otona Župančiča 3, 5280 Idrija

Davčna številka: 58621334

IBAN: SI56 0110 0600 8338 046

BIC banke: BSLJSI2X

Koda namena: OTHR

Referenca: SI99

NAMEN: COVID – Ime in priimek cepljene osebe

ZNESEK: 14,00 EUR

Nalezimo se dobrih navad – cepimo se!

Ob povečevanju okužb je zaščita pred težjim potekom bolezni ali hospitalizaciji toliko bolj nujna. Zato poziv tudi iz Zdravstvenega doma (ZD) Idrija – »Nalezimo se dobrih navad – Cepimo se«, podrobneje na: https://www.cepimose.si/gradiva/.

CEPLJENJE GRIPA

V Zdravstvenem domu (ZD) Idrija bomo tudi letos izvajali cepljenje proti sezonski gripi.

Za naročila in informacije je odprta enotna telefonska številka 05 37 34 222, na kateri se lahko – ne glede na izbranega osebnega zdravnika – naročite na cepljenje. To velja za vse, ki imate svojega osebnega izbranega zdravnika v splošnih ambulantah ZD Idrija ali v ZP Cerkno. Na voljo smo vam vsak delovni dan, med 9. in 12. uro. O terminu cepljenja boste obveščeni.

Za vse otroke, opredeljene v otroški in šolski ambulanti velja, da se za cepljenje naročijo v ambulanti izbranega zdravnika.

Za prijave in informacije nam lahko tudi pišete na cepljenje@zd-idrija.si (v tem primeru je potrebno navesti ime, priimek, datum rojstva in izbranega zdravnika).

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112