Svet zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Idrija je v sredo, 20. januarja, na redni seji za direktorja soglasno potrdil mag. Tomaža Glažarja, nekdanjega direktorja ZD Vrhnika in direktorja Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje.

Svet zavoda objavil tri razpise za imenovanje direktorja/direktorice ZD Idrija

Po odhodu zadnje direktorice ZD Idrija, mag. Marije Magajne, ki je junija 2020 svetu zavoda ponudila odstopno izjavo zaradi odhoda na Ministrstvo za zdravje RS, je svet imenoval razpisno komisijo, ki je vodila postopek pred imenovanjem direktorja zavoda. Po izteku prvega razpisa je septembra za direktorico potrdil mag. Milovano Lukan, k njenemu imenovanju pa soglasja nista podala občinska sveta občin ustanoviteljic (Občine Idrija in Občine Cerkno). Zato je svet zavoda jeseni ponovil razpis, nanj se je prijavila ena kandidatka – mag. Ingrid Kuk Kikl, ki pa na zasedanju novembra lani ni dobila zadostne podpore, zato je svet v začetku decembra še tretjič ponovil razpisni postopek.

Na zadnji razpis prispeli dve (2) prijavi

Na zadnji razpis, ki je bil odprt od 7. decembra 2020 do 6. januarja 2021, sta prispeli dve prijavi. Ker sta obe formalno izpolnjevali vse razpisne pogoje, je komisija, ki je vodila postopek pred imenovanjem direktorja, svetu zavoda oziroma njegovemu predsedniku Bogdanu Tušarju predlagala, da k predstavitvi povabi oba prijavljena kandidata – mag. Tomaža Glažarja in mag. Ingrid Kuk Kikl. Slednja je svet pred zasedanjem obvestila, da od kandidature odstopa, zato se je članom predstavil le mag. Tomaž Glažar.

Svet zavoda Glažarja potrdil soglasno, o soglasju se morata izreči še občinska sveta

Svetniki sveta zavoda ZD Idrija so se na zasedanju soglasno odločili, da za naslednje štiriletno mandatno obdobje (2021 – 2025) za direktorja ZD Idrija imenujejo mag. Tomaža Glažarja, po izobrazbi mag. ekonomskih znanosti, ki ima s področja zdravstva nemalo izkušenj. Bil je direktor Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje med ministrovanjem Milojke Kolar Celarc, predsednik sveta UKC Ljubljana, direktor Zdravstvenega doma Vrhnika in svetovalec bolnišnicam pri sanacijskih programih.

Glede na področno zakonodajo in Statut ZD Idrija morata sedaj soglasje k imenovanju podati še občinska sveta obeh občin ustanoviteljic. Če bosta soglasje podala, bo mag. Tomaž Glažar prevzel vodenje zavoda, skladno s sklepom pa bo do tedaj kot vršilka dolžnosti zavod še naprej vodila Ana Ogrič Lapajne, sklep svetnikov je namreč bil, da Ogrič Lapajnetova kot vršilka dolžnosti zavod vodi do imenovanja novega direktorja.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost