S 15. februarjem 2021 vodenje Zdravstvenega doma (ZD) Idrija prevzema mag. Tomaž Glažar, ki ga je svet zavoda potrdil na januarskem zasedanju, k njegovemu imenovanju sta v mesecu februarju v skladu z Odlokom o ustanovitvi ZD Idrija soglasje podali še občini ustanoviteljici (Idrija in Cerkno).

Spomnimo

Po odhodu zadnje direktorice ZD Idrija, mag. Marije Magajne, ki je junija 2020 svetu zavoda ponudila odstopno izjavo zaradi odhoda na Ministrstvo za zdravje RS, je svet imenoval razpisno komisijo, ki je vodila postopek pred imenovanjem direktorja zavoda. Dva razpisa sta bila neuspešna, na zadnjem – tretjem – pa je mag. Tomaž Glažar najprej prepričal člane sveta zavoda, ki so ga za direktorja izbrali soglasno, kasneje pa še oba občinska sveta občin ustanoviteljic.

Novi direktor vodenje zavoda prevzema 15. februarja

Mag. Tomaž Glažar štiriletni mandat začenja 15. februarja, kot magister ekonomskih znanosti in specialist na področju managementa, ima na področju zdravstva in vodenja nemalo izkušenj. Bil je direktor ZD Vrhnika, direktor Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje, opravljal je tudi naloge predsednika sveta UKC Ljubljana in bil svetovalec bolnišnicam pri sanacijskih programih. Novi direktor ZD Idrija vodenje zavoda prevzema iz rok dosedanje vršilke dolžnosti direktorice, ki je zavod po odhodu Magajnetove vodila od 1. julija 2020 – Ane Ogrič Lapajne, ki bo ob vodenju Internistične ambulante še naprej opravljala tudi naloge strokovne vodje zavoda.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost