Od 1. aprila 2017 dalje bo Zdravstveni dom kot vršilec dolžnosti vodil Mitja Štrukelj

Kot smo že pisali se 31.03.2017 izteka mandat Urški Močnik, ki je ZD Idrija vodila od 1. aprila 2013, a na februarski seji sveta zavoda ZD Idrija ni prejela zadostne podpore. Svet zavoda se je tedaj odločil, da ponovi razpis za direktorja, ki se je iztekel 25. marca, za čas do imenovanja direktorja pa preko internega postopka poišče vršilca dolžnosti.

Na poziv sveta za oddajo prijav za v.d. direktorja se je javil le en kandidat

Na poziv zavoda konec februarja, je med zaposlenimi prijavo do predpisanega roka oddal le Mitja Štrukelj, ki je bil na seji sveta zavoda 14.03.2017 soglasno potrjen, svet zavoda pa se je tedaj odločil, da za soglasje k imenovanju vršilca dolžnosti direktorja na podlagi Zakona o zavodih zaprosi obe občini ustanoviteljici – občini Idrija in Cerkno, ki sta soglasje k imenovanju podali do konca marca.

Vršilec dolžnosti direktorja bo delo vršilca opravljal do imenovanja novega direktorja oziroma največ za eno leto

Kot je še odločil svet zavoda, bo Mitja Štrukelj, dr. med., spec., zaposlen v enoti NMP ZD Idrija, ZD Idrija kot vršilec dolžnosti direktorja vodil do imenovanja novega direktorja/direktorice oziroma največ za eno leto. Ponovni razpis za imenovanje direktorja/direktorice se je iztekel 25. marca.

Komisija, ki vodi ponovni postopek pred imenovanjem direktorja/direktorice zavoda ZD Idrija za mandatno obdobje 2017 – 2021, je po izteku razpisnega roka pregledala prispele prijave, o katerih pa bo v prihodnjih dneh razpravljal tudi svet zavoda ZD Idrija.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112