V sredo, 15. februarja, je v prostorih ZD Idrija potekala 7. redna seja sveta zavoda ZD Idrija, na kateri so člani in članice sveta zavoda, vodili postopek imenovanja direktorja/direktorice zavoda za naslednje – 4-letno mandatno obdobje.

Dosedanji direktorici Urški Močnik se mandat izteče konec marca

Kot je znano, se z 31.03.2017 dosedanji direktorici Urški Močnik, dr. med., spec., mag. posl. in ekon. ved, izteka 4-letni mandat direktorice ZD Idrija. Svet zavoda je zato decembra lani na podlagi Statuta ZD Idrija imenoval tričlansko razpisno komisijo, ki je vodila razpisni postopek, z objavo javnega razpisa v medijih. Na razpis, ki se je iztekel 16. januarja letos, sta se prijavila dva (2) kandidata, med katerimi eden ni izpolnjeval vseh razpisanih pogojev, zato je razpisna komisija predlagala svetu zavoda, da na sejo k predstavitvi povabi dosedanjo direktorico Urško Močnik.

Urška Močnik ni prejela zadostnega števila glasov

Kandidatka Urška Močnik pa na sredinem glasovanju sveta zavoda, ki ga v mandatnem obdobju 2016-2020 sestavljajo: Natalija Kovač Jereb, predsednica (Občina Idrija), Milovana Lukan, članica (Občina Idrija), Antonija Dakskobler, članica (Občina Cerkno), Tatjana Žun, članica (ZZZS), Matic Vidmar, podpredsednik (ZD Idrija), Gregor Okiljević, član (ZD Idrija), Silvij Straus, član (ZD Idrija) NI prejela zadostnega števila glasov, kot jih določata Statut ZD Idrija in Poslovnik o delu sveta zavoda ZD Idrija, zato se je svet zavoda na podlagi Zakona o zavodih odločil, da ponovi razpis za imenovanje direktorja/direktorice ZD Idrija in ponovno imenoval razpisno komisijo, ki bo vodila razpisni postopek.

O tem so poročali tudi mediji

O navedenem poročajo tudi mediji:

https://www.dnevnik.si/1042763237/lokalno/primorska-in-kras/idrijski-zdravstveni-dom-v-kadrovskem-vrtincu

http://www.primorske.si/Novice/Goriska/Zupan-pozval-svet-ZD-Idrija-k-odstopu

http://www.idrija.com/

Informativna oddaja Danes do 13h (Val 202), petek, 17.02.2017, ob 13h

Informativna oddaja novice na Primorskem valu, sobota, 18.02.2017, ob 9h, 11h in 17h.

Tudi direktorica sklicala novinarsko konferenco

Svoja stališča je medijem na torkovi (21.02.2017) novinarski konferenci, ki jo je za predstavnike medijev sklicalo vodstvo zavoda, predstavila tudi direktorica Urška Močnik.

Več o tem na:

http://www.primorskival.si/novica.php?oid=8234

http://www.primorskival.si/novica.php?oid=8233

https://www.dnevnik.si/1042763545/lokalno/primorska-in-kras/direktorica-zdravstvenega-doma-v-idriji-priznava-odnosi-v-kolektivu-so-slabi

http://www.delo.si/novice/slovenija/kadrovska-tragedija-zmesnjav-zd-idrija.html

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112