Nogometna ekipa ZD Idrija

V soboto, 12. oktobra, je v organizaciji reševalne postaje UKC Ljubljana in Gasilske brigade Ljubljana potekal dobrodelni nogometni turnir, ki se ga je – letos že tretjič, udeležila tudi nogometna ekipa ZD Idrija. Slednja je lani in predlani osvojila 1. mesto, letos pa se je ponovno odlično odrezala in osvojila 2. mesto.

Zmaga tokrat ŠD Krka, ekipa ZD Idrija s pridruženimi člani odlična druga

Na turnirju z mednarodno udeležbo, ki je tudi letos potekal v Ljubljani in na katerem je sodelovalo 17 ekip, se je nogometna ekipa ZD Idrija uvrstila v finale, kjer je sicer izgubila z ekipo Športnega društva Krka in osvojila odlično 2. mesto. Tine Pavšič, vodja enote nujne medicinske pomoči (NMP) ZD Idrija, pa je prejel nagrado za najboljšega strelca turnirja.

6. dobrodelni turnir intervencijskih ekip, ki je potekal v Ljubljani, je tudi letos imel dobrodelno noto.

Enota NMP ZD Idrija je aktivna na različnih področjih

Enota NMP ZD Idrija, ki jo vodi zdravnik Tine Pavšič, je aktivna na različnih področjih. Tako so se štrije sodelavci enote septembra udeležili 13. strokovnega izobraževalnega tekmovanja ekip iz NMP na Rogli. Ekipo so sestavljali Ingrid Rupnik (zdravnica specializantka), Žan Gostiša (voznik reševalec), Tilen Sedej (vodja zdravstvene nege v enoti NMP ZD Idrija) in Oleg Valentin Vidmar (vodja reševalne službe v ZD Idrija). Dodana vrednost tovrstnega tekmovanja so dokaj realni scenariji, kar omogoča delo pod pritiskom, ki se lahko primerja z resničnimi intervencijami. Ekipe NMP, med njimi tudi ekipa ZD Idrija, so tri dni pridobivale izkušnje s področja zahtevnih intervencij in si nabirale novih znanj.

Udeležba na Rogli - ekipa NMP

Udeležba na Rogli – ekipa NMP

V ZD Idrija veliko vlagamo v stalna izobraževanja vseh sodelavcev

Poleg številnih dodatnih izobraževanj in usposabljanj, ki se jih udeležujejo sodelavci in sodelavke ZD Idrija, redno organiziramo tudi interna izobraževanja, ta poleg naših sodelavcev izvajajo zunanji izvajalci. Tako smo v pomladnem in jesenskem času s pomočjo SIM centra pripravili zanimivi učni delavnici, namenjeni vsem zaposlenim zdravstvenim delavcem, ki se pri svojem delu srečujejo z vitalno ogroženimi pacienti in reanimacijo. Spomladi smo tako s pomočjo SIM centra izvedli delavnico reanimacije in oskrbe vitalno ogroženega pacienta, v prvi polovici oktobra pa so so zaposleni v ZD Idrija lahko udeležili učne delavnice, namenjene vsem, ki se na svojih delovnih mestih srečujejo z oskrbo vitalno ogroženega otroka.

Oskrba vitalno ogroženega otroka - delavnica

Oskrba vitalno ogroženega otroka – delavnica

Jeseni smo veliko pozornosti namenili še komuniciranju in organizirali delavnico s področja ”mehkih veščin” komuniciranja s težavnimi sogovorniki, ki jo je vodil priznani strokovnjak dr. Željko Ćurić, zdravnik, psihiater, psihoterapevt in predavatelj, ki se ukvarja s svetovanjem skupinam in organizacijam na področju vodenja ljudi, komunikacije, reševanja konfliktov, pogajanj in sprejemanja odločitev. Delavnica je bila namenjena vsem zaposlenim v ZD Idrija.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost