1. CEPLJENJE COVID-19

Cepljenje izvajamo na podlagi naročila pacienta.

Naročite se lahko na telefonski številki 05 37 34 200, v delovnem času informacij (vsak delovni dan od 7. – 20. ure). Termin za cepljenje vam bomo sporočili naknadno.

Na voljo je cepivo Comirnaty Omicron XBB.1.5. Ostala cepiva so na voljo po predhodnem naročilu, na e-naslov cepljenje@zd-idrija.si.

Kako ravnamo ob pojavu simptomov covid?

2. CEPLJENJE KME

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu (KME) je priporočeno vsem osebam od enega leta starosti naprej, ki živijo ali se gibljejo na območju, kjer se pojavlja klopni meningoencefalitis.

Od leta 2019 je v Sloveniji v program cepljenja uvedeno cepljenje odraslih in otrok, in sicer za otroke po dopolnjenem enem letu starosti ter odrasle, ki v tekočem letu dopolnijo 49 let starosti. Cepljenje za to skupino se opravi s tremi odmerki cepiva, ki se plačajo iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja (OZZ). Iz OZZ se praviloma financira osnovno cepljenje s tremi odmerki. Tisti, ki so že prej „samoplačniško“ začeli s cepljenjem, so lahko v breme OZZ cepljeni z naslednjimi tremi odmerki. Cepljenje pripada tudi zamudnikom (otroci, rojeni leta 2016 ali kasneje ter odrasli, ki so dopolnili 49 let v letu 2019 ali kasneje in še niso prejeli treh odmerkov v breme OZZ, leto rojstva 1970 – 1974).

  • V ZD Idrija se na cepljenje lahko naročite pri referenčni diplomirani medicinski sestri ali neposredno v ambulanti vašega izbranega osebnega zdravnika oz. v nadomestni ambulanti. Otroke cepi izbrani pediater.

Cepljenje proti klopnemu KME je na voljo skozi vse leto. NIJZ priporoča, da se cepljenje s prvima dvema odmerkoma opravi v zimskih mesecih, da se vzpostavi zaščita pred boleznijo še pred aktivnostjo klopov. V toplem delu leta, ko so klopi aktivni in je potrebna čim hitrejša zaščita, se lahko uporabijo t.i. “pospešene sheme cepljenja”.

3. CEPLJENJE GRIPA

  • Za vse paciente, ki ste opredeljeni na lokaciji ZD Idrija in za vse, ki nimate izbranega osebnega zdravnika, velja da prijave za cepljenje sprejemajo na info točki ZD Idrija, in sicer vsak delovni dan, med 14. in 19. uro, telefon 05 37 34 200.
  • Vsi pacienti, ki ste opredeljeni v ambulantah v ZP Cerkno, pa se lahko na cepljenje naročite v ambulanti vašega izbranega zdravnika v času dela ambulante izbranega zdravnika.

O terminu cepljenja boste obveščeni ob prijavi.

Cepljenje je brezplačno –  stroški cepljenja so pokriti iz pravic osnovnega zdravstvenega zavarovanja.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost