Obisk OŠ Cerkno v ZD Idrija

Izbira poklica za vse življenje je pomembna prelomnica vseh osnovnošolcev

Kljub temu, da se je šolsko leto šele dobro začelo, se učenci in učenke zadnjih – 9. razredov osnovnih šol počasi že odločajo, kakšen poklic si bodo izbrali za življenje. Med tako imenovane »poklice prihodnosti« prav gotovo sodijo tudi poklici s področja zdravstva in zdravstvene nege, za promocijo tovrstnih poklicev pa lahko veliko naredimo tudi zdravstveni delavci.

V ZD Idrija se trudimo za poklice zdravstva navdušiti čim več mladih

V Zdravstvenem domu Idrija se že vrsto let trudimo, da dejavnost in zdravstvene poklice, ki jih v organizaciji pokrivamo, tudi na pobudo osnovnih šol predstavimo učencem, predvsem zato, da bi bila njihova odločitev o izbiri nadaljnega izobraževanja lažja. Tako smo v začetku oktobra učenkam 9. razreda Osnovne šole Cerkno skozi različne zdravstvene profile predstavili delo Zdravstvenega doma Idrija.

Zdravstveni poklici zahtevajo celega človeka

Učenke je sprejela naša glavna medicinska sestra Magda Gnezda, ki jim je podrobneje predstavila potek šolanja v poklicih zdravstvene nege, predvsem pa poudarila »kakšnega človeka ti poklici zahtevajo. Brez empatije in želje po pomoči sočloveku v tem poklicu žal ne gre. Poklici v zdravstvu zahtevajo izjemno predanost delu, osebje je izpostavljeno napornim urnikom in da bi delo opravljali, kar se da najbolje, se je potrebno izobraževati vse življenje«. Učenke Osnovne šole Cerkno so si ob obisku ZD Idrija v nadaljevanju ogledale kako poteka delo v fizioterapiji, v RTG kabinetu, svoj obisk pa zaključile s predstavitvijo dela reševalne službe.

Ekipa ZD Idrija je sodelovala tudi na tehniškem dnevu OŠ Črni Vrh nad Idrijo

Konec meseca septembra je ekipa ZD Idrija, ki sta jo sestavljala vodja reševalna službe in diplomirani zdravstvenik, sodelovala na tehniškem dnevu, ki ga je ga za svoje učence in učenke pripravila Osnovna šola Črni Vrh nad Idrijo. Na tehniškem dnevu so učenci skozi različne delavnice na temo prometa spoznavali promet, v katerega je seveda vključena tudi reševalna ekipa ZD Idrija. Prav lahko se zgodi, da smo prav zaradi te predstavitve za poklice zdravstva navdušili učence, ki se za »poklice prihodnosti« šele odločajo.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112