ZD Idrija se je pridružil enemu največjih letošnjih slovenskih športnih dobrodelnih projektov – 42 maratonov v 42 dneh.

Maratonski dogodek zbira sredstva za ustanovo Mali vitez – pomoč mladim, ozdravljenim raka

V projektu, ki ga organizirata Športna unija Slovenije in Fundacija za šport, bo tekač Bogomir Dolenc odtekel dvainštirideset maratonov v dvainštiridesetih zaporednih dneh, s katerimi zbira denarna sredstva za ustanovo Mali vitez, fundacijo za pomoč mladim, ozdravljenim raka. Na prav poseben način je tako povezal rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost.

Ekipa dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh se je v ponedeljek, 27. avgusta, ustavila tudi v Idriji.

Na Mestnem je trgu, kjer je vse popoldne potekal bogat program, je sodeloval tudi ZD Idrija z dejavnostmi Centra za krepitev zdravja.

Izvajali smo meritve krvnega tlaka s svetovanjem, delavnico Ali sem fit? – 6-minutni test hoje, prehransko svetovanje ob športnih aktivnostih, svetovanje in prvo pomoč pri poškodbah zob, tehnike sproščanja in tehnike čuječnosti. Skupaj se je na prireditvi ob naših stojnicah odzvalo 85 ljudi.

Pri teku pa se je maratoncu Bogomirju Dolencu po idrijskih mestnih ulicah pridružila še tekaška ekipa ZD Idrija. Tekač Bogomir Dolenc je sicer 2,6 km krog po idrijskih ulicah odtekel 16x. Obiskovalci so se mu lahko pridružili pri kateremkoli krogu in ga spodbujali pri teku.

Kaj povezuje ultramaratonca, male viteze in vse udeležence dogodkov 42/42?

VIZIJA: Več zdravja za posameznika, več zdravja za vse.
FILOZOFIJA: Na boljše pridemo prej, če napredujemo skupaj. “Šibki in močni” potrebujemo podporo in spodbudo da pridemo dlje.

Ekipa Centra za krepitev zdravja in tekaška ekipa ZD Idrija sta z veseljem podprli ta športno – dobrodelni projekt. Sicer pa se v ZD Idrija v teh dneh pripravljamo na naslednje dogodke, o katerih bomo poročali tudi na naši spletni strani.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112