Razstava likovne sekricje društva upokojencev Idrija

V Zdravstvenem domu Idrija že več kot leto dni na hodnikih med pritličjem in 2. nadstropjem stavbe v različnih barvah utripa razstavni prostor, ki je namenjen različnih društvom, posameznikom, skupinam, organizacijam. Predvsem zato, da lahko javnosti predstavijo svoje izdelke in stvaritve. Želeli smo namreč ponuditi možnost brezplačne uporabe prostorov zainteresiranim, da razstavijo svoje izdelke širši javnosti. Naša ideja je več kot le obrodila sadove. 

Konec lanskega leta smo s pomočjo Društva upokojencev Idrija, Univerze za tretje življenjsko obdobje oziroma likovne sekcije, ki v okviru te univerze deluje, odprli novo razstavo, ki na enem mestu ponuja zelo barvite in ustvarjalne likovne izdelke, različnih tehnik in dimenzij. Ustvarjalci razstave so v tretjem življenjskem obdobju našli čas tudi za risanje oziroma slikanje, posebej pa veseli dejstvo, da so njihovi izdelki zelo domiselni, saj z različnimi motivi v razstavnem prostoru ZD Idrija na enem mestu prinašajo sprehod skozi različne letne čase in podobe. Na ogled so risbe, akvareli in pasteli, avtorji izdelkov pa so: Darko Tratnik, Danica Rojc, Danica Markič, Nika Benčina, Peter Gliha, Karmen Slak, Mateja Kogej, Franc Lapajne, Zdravka Raspet, Tone Skalin, Vanja Leskovec, Draga Poljanšek, Anica Makuc in Zdenka Vončina.

To je sicer že peta razstava po vrsti in druga, na kateri sodeluje likovna sekcija Društva upokojencev Idrija oziroma Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Najprej – septembra 2013 – so bila javnosti na ogled likovna natečajna dela, ki so nastala v okviru natečaja »Zdrav Kolektor« v sklopu prireditve Dan zdravja 2013. Drugo razstavo “Grajska jesen” smo s pomočjo Kluba idrijskih študentov javnosti na ogled postavili konec leta 2013. Po prvi razstavi likovne sekcije Univerze za tretje življenjsko obdobje smo v začetku letošnjega šolskega leta, septembra 2014, razstavili izdelke, ki so prispeli na natečaj za izbiro logotipa za Dan zdravja ZD Idrija. Po razstavi, ki bo na ogled do pomladi in na kateri drugič razstavlja likovna sekcija idrijskega društva upokojencev, pa že razmišljamo o šesti razstavi. Razkrijemo lahko, da bomo na ogled postavili lastne izdelke in pokazali, da tudi zdravstvo in umetnost gresta skupaj – “z roko v roki”.

Če bi v naših prostorih želeli razstavljati, pokličite na 05 37 34 202.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112