V ZD Idrija izvajamo testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) za splošno populacijo. Testiranje je brezplačno za vse, ki izpolnjujejo pogoje v skladu s trenutno veljavno uredbo vlade RS.

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi. S seboj je potrebno imeti zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Termini testiranja

Idrija, v prostorih podhoda Magazin:

  1. Ob ponedeljkih, med 9. in 14.30 (odmor za malico med 11.30 in 12. uro);
  2. Ob sredah, med 10. in 14.30;
  3. Ob petkih, med 10. in 15.30;

Cerkno, v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti:

  1. Ob torkih, med 10.30 in 14.30 uro.
  2. Ob četrtkih, med 10.30 in 14.30 uro.

Obvestilo o izidu testiranja, potrdila

Vsi testirani ste o izidu testiranja obveščeni z SMS sporočilom na telefonsko številko, ki jo zdravstvenemu osebju posredujete ob izvedbi testiranja oziroma s potrdilom. V primeru, da SMS-a ne prejmete v predvidenem času po odvzemu, lahko v času izvedbe testiranja na navedenih lokacijah in v navedenih terminih pokličete na 041 707 685.

Prevzemanje potrdil

Potrdila o testiranju je mogoče prevzeti le na lokaciji testiranja (osebno), samo v pisni obliki, in sicer takoj, ko na telefonsko številko, ki ste jo posredovali ob izvedbi testiranja, prejmete SMS obvestilo o rezultatu testiranja. Pošiljanje potrdil preko elektronske pošte ni mogoče.

Vsled lažjega prevzemanja potrdil vam svetujemo, da si uredite dostop do aplikacije zVEM- eZdravje (z digitalnim potrdilom oziroma SI-pass-om, kar predhodno uredite na pristojni upravni enoti).

Množično testiranje je namenjeno osebam brez bolezenskih znakov

Ker gre za Množično testiranjepresejalno testiranje, je izjemnega pomena, da se posamezniki za testiranje odločite le v primeru, ko NE kažete bolezenskih znakov, v primeru bolezenskih znakov ali morebitnega suma na okužbo s koronavirusom pa se je potrebno telefonsko obrniti na ambulanto izbranega osebnega zdravnika v ZD Idrija ali ZP Cerkno oziroma v primeru nujnih stanj poklicati ambulanto NMP ZD Idrija.