Sodoben način življenja ni naklonjen zdravju. Nenehno hitenje in pomanjkanje časa, premalo spanja, stres, nezdrava prehrana, nezadostna telesna dejavnost, sedeč življenjski slog in druge oblike tveganega vedenja vse bolj ogrožajo naše zdravje in počutje.

Redna in zadostna telesna dejavnost prispevata k dobremu zdravju in počutju. Že 30 minut telesne dejavnosti dnevno koristi našemu zdravju, prinaša več energije in je vsestransko koristna.

Ob svetovnem dnevu brez avtomobila, 22. aprila 2016, pozivamo vse otroke, mladostnike, odrasle in starejše, da skupaj »naredimo nekaj dobrega za svoje zdravje«. Avtomobil naj ta dan ostane doma. V šolo, službo, trgovino, po opravkih se odpravimo peš ali s kolesom. Skupaj z otroki pojdimo na igrišče, ali pa se s kolesi odpravimo k prijateljem, sorodnikom.

Vabimo vas, da se ta dan skupaj pridružimo akciji in se na delo odpravimo peš, s kolesom, v primeru oddaljenih lokacij z javnim prevoznim sredstvom.

Akciji se poleg vodstva ZD Idrija pridružujeta tudi župana občin Idrija in Cerkno, ki bodo skupaj pozvali svoje sodelavce, da se ta dan na delovno mesto odpravijo brez avtomobila.

Naredimo nekaj za boljše zdravje in dobro počutje – v petek, 22. aprila.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112