V torek, 11.04.2017, je prostorih ZD Idrija potekala 10. redna seja sveta zavoda ZD Idrija, na kateri so člani in članice sveta zavoda vodili postopek imenovanja direktorja/direktorice zavoda za naslednje – 4-letno mandatno obdobje.

Spomnimo 

31.03.2017 se je dotedanji direktorici ZD Idrija Urški Močnik, dr. med., spec., mag. posl. in ekon. ved, iztekel 4-letni mandat direktorice ZD Idrija. Ker na februarski seji sveta zavoda ZD Idrija ni dobila zadostne podpore, se je svet zavoda odločil, da ponovi razpisni postopek, ki se je iztekel 25. marca.

Na ponovni razpis prispele štiri prijave

Na ponovni razpis so prispele štiri (4) prijave. Za mesto direktorja/direktorice ZD Idrija so se prijavili  Petrischa Robnik iz Slovenj Gradca, Urška Močnik iz Idrije, Jernej Ponikvar iz Godoviča in Marija Magajne iz Cerknega. Razpisna komisija, ki je vodila ponovni postopek pred imenovanjem direktorja/direktorice zavoda ZD Idrija za mandatno obdobje 2017 – 2021, je takoj po izteku razpisnega roka preverila vse prispele prijave in, ker so izpolnjevale formalne pogoje, jih je svetu zavoda predala v obravnavo prvi teden aprila.

Člani sveta zavoda odločili, da na mesto direktorice imenujejo mag. Marijo Magajne

Člani sveta zavoda ZD Idrija, ki ga po novem sestavljajo Bogdan Tušar, predsednik (Občina Idrija), Milovana Lukan, članica (Občina Idrija), Antonija Dakskobler, članica (Občina Cerkno), Tatjana Žun, članica (ZZZS), Matic Vidmar, podpredsednik (ZD Idrija), Gregor Okiljević, član (ZD Idrija), Silvij Straus, član (ZD Idrija) so prisluhnili predstavitvam vseh štirih kandidatov. Po daljši razpravi so s sklepom odločili, da na mesto direktorice ZD Idrija za naslednje štiriletno mandantno obdobje imenujejo mag. Marijo Magajne.

Soglasje k imenovanju morata podati še občini ustanoviteljici

Po Zakonu o zavodih in Statutu ZD Idrija bosta o soglasju k imenovanju v prihodnjih tednih odločala tudi oba sveta občin ustanoviteljic – občinski svet občine Idrija in občine Cerkno.

Naj ob tem dodamo, da je bil s sklepom sveta zavoda za vršilca dolžnosti direktorja, ob soglasju občin ustanoviteljic, s 1. aprilom imenovan Mitja Štrukelj, dr. med., spec., ki bo zavod kot vršilec dolžnosti vodil do prevzema funkcije novega direktorja.

 

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112