Pristojni organ državnega odbora Sindikata zdravstva in socialnega varstva je na podlagi Zakona o stavki sprejel sklep o začetku stavke v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva in s tem napovedal dveurno opozorilno stavko zaposlenih v zdravstveni negi.

Stavki se bodo pridružili tudi nekateri zaposleni v ZD Idrija

Vodstvo Zdravstvenega doma Idrija je bilo, kot to določa Zakon o stavki, s sklepom glavnega odbora sindikata o stavki uradno obveščeno januarja, uradno napoved pa je vodstvu podal tudi predsednik stavkovnega odbora v ZD Idrija, kar pomeni, da se bodo v torek, 13. februarja, v času med 8. in 10. uro, stavki pridružili tudi zaposleni v zdravstveni negi v ZD Idrija, ki so se za pridružitev stavki odločali posamezno.

Kako bo stavka vplivala na delo v ZD Idrija in ZP Cerkno?

Navkljub temu, bo v tem času pacientom zagotovljena vsa nujna medicinska pomoč, nega in oskrba, izvajale se bodo vse zdravstvene storitve, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v neopravljivo okvaro zdravja ali smrt ter vse zdravstvene storitve za otroke do 18 let in starejše od 65 let, zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom, izvedeni pa bodo tudi vsi morebitni ukrepi, ki bi zagotavljali preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112