Stavkovni odbor FIDES, sindikat zdravnikov in zobozdravnikov, je v začetku meseca maja sklenil, da bo v četrtek, 28. maja, potekala stavka, ki bo trajala vse do petka, 29. maja, do 7. ure zjutraj.

Vodstvo Zdravstvenega doma Idrija je bilo, kot to določa Zakon o stavki, s sklepom glavnega odbora sindikata o stavki sicer uradno obveščeno, ni pa dobilo potrditve s strani predstavnikov sindikata v ZD Idrija, da se bo kateri od članov sindikata stavki pridružil. Zato delo v ZD Idrija in ZP Cerkno  poteka nemoteno.

Kot je ob napovedi četrtkove stavke zagotovilo vodstvo nacionalnega sindikata, bo stavka ta dan potekala po pravilih o stavki, zapisanih v Zakonu o zdravniški službi. To pomeni, da bo poskrbljeno za vse nujne primere, v času stavke pa se bodo izvajale vse zdravniške storitve, katerih opustitev bi lahko v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali smrt. Iz izjave o načinu zagotovitve minimuma delovnega procesa v času splošne stavke zdravnikov in zobozdravnikov je razvidno tudi, da bo poskrbljeno za vse otroke in mladostnike do 18. leta starosti, za nosečnice in porodnice ter vse bolnike, starejše od 65 let.

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost