Množično testiranje

V skladu z navodili pristojnega zdravstvenega ministrstva in vlade RS smo v ZD Idrija takoj po novoletnih praznikih pričeli z organizacijo in izvedbo prostovoljnega testiranja s t. i. »HAG testi« za prebivalce občin, na območju katerih zavod deluje. ZD Idrija je tako že konec lanskega leta, takoj po prejemu navodil, skupaj s Civilno zaščito Idrija in idrijsko občino poiskal ustrezno lokacijo, s skupnimi močmi pa poskrbel za vso organizacijsko, logistično, strokovno in kadrovsko podporo tako, da se je množično testiranje najprej pričelo v Idriji, nato pa smo v ZD Idrija v sodelovanju s Civilno zaščito Cerkno in občino Cerkno poiskali tudi ustrezen prostor v Cerknem.

Množično testiranje v Idriji in Cerknem

V Cerknem množično testiranje poteka ob četrtkih, med 12. in 16. uro, zainteresirani pa se lahko testiranja udeležite v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Cerkno, tik ob Osnovni šoli Cerkno.

Glede na dejstvo, da množično testiranje ob četrtkih poteka v Cerknem, pa je izvedba testiranja prilagojena tudi v Idriji, kjer se je v pritličnih prostorih podhoda Magazin mogoče testirati vsak ponedeljek, sredo in petek, med 12. in 16. uro.

Do vključno petka v Idriji in Cerknem skupaj opravili 500 testov, pozitivnih 6 odstotkov

ZD Idrija je za izvedbo testiranja doslej prejel nekaj manj kot 2.000 testov, do vključno petka, 15. januarja, je bilo skupaj v Idriji in Cerknem opravljenih 500 testov, od tega je bilo 30 pozitivnih, kar predstavlja 6 odstotkov.

Ker gre za presejalno testiranje je izjemnega pomena, da se posamezniki za testiranje odločite le v primeru, ko NE kažete bolezenskih znakov, v primeru bolezenskih znakov ali morebitnega suma na okužbo s koronavirusom pa se je potrebno še naprej telefonsko obrniti na ambulanto izbranega osebnega zdravnika v ZD Idrija ali ZP Cerkno oziroma v primeru nujnih stanj poklicati ambulanto NMP ZD Idrija.

Še vedno velja, da se za vse, ki se boste ob ponedeljkih, sredah in petkih v Idriji ali ob četrtkih v Cerknem odločili za presejalno testiranje za testiranje ni potrebno naročiti, s seboj pa prinesete zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Vsi testirani boste o izidu testiranja obveščeni z SMS sporočilom – na telefonsko številko, ki jo zdravstvenemu osebju posredujete ob izvedbi testiranja.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112