Letošnje – že 37. izvedbe Maratona Franja, ki je potekala od 8. – 10. junija, se je prvič udeležila tudi ekipa ZD Idrija.

Drugi junijski konec tedna so slovensko prestolnico zasedli kolesarji

Kolesarji so se v sklopu Maratona Franja podali na šest različnih tras, tridnevnega dogodka, katerega novost je bil letos 83-kilometrski maraton “Barjanka”, se je udeležilo več tisoč kolesarjev – največ v nedeljo, ko so se kolesarji lahko podali na dve maratonski preizkušnji, dolgi 156 oziroma 97 kilometrov.

Na malem maratonu kolesarila tudi ekipa ZD Idrija

Tokrat prvič se je na malem maratonu preizkusila tudi ekipa ZD Idrija, ki so jo sestavljali Jože Skok, Marko Istenič, Primož Gnezda, Matic Vidmar, Tilen Sedej, Anita Filipič, Mojca Nagode, Katja Ferlan, Urška Pavšič in Melita Gantar, Gregor Okiljević pa se je preizkusil na najdaljši, 156 kilometrov dolgi preizkušnji.

Vsi člani ekipe ZD Idrija so na cilj 97 kilometerske proge malega maratona, ki je od štarta v Ljubljani, potekala preko Dobrovega, čez Horjul do Vrzdenca, Lučin, Gorenje vasi nazaj v Ljubljano, prikolesarili uspešno, kar je odlična spodbuda za naprej.

Udeležba na tovrstnih prireditvah sodi v sklop programa promocije zdravja, ki mu v ZD Idrija posvečamo veliko pozornosti.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112