22. ljubljanskega maratona, ki je po ulicah Ljubljane potekal v nedeljo, 29. oktobra, se je prvič udeležila tudi ekipa ZD Idrija.

Skupaj “za zdravje” tekle v največji skupini tekačic na rekreativnem teku

V rekreativni kategoriji na 10 km je število tekačic že preseglo število tekačev, v tej kategoriji je teklo kar 3374 tekačic, med njimi tudi petčlanska ekipa ZD Idrija, ki so jo sestavljale Barbara Kuštrin, Kristina Vidmar, Maja Filipič Trpin, Katarina Bevk in Melita Gantar.

Skupaj so pretekle 50 km, večina tekačic pa je za 10 km potrebovala okrog 54 – 55 minut.

Konec tedna teklo sicer teklo več kot 23 tisoč tekačic

22. Ljubljanskega maratona, kjer je zadnji oktobrski konec tedna teklo več kot 23 tisoč tekačev oziroma en odstotek slovenske populacije, so se udeležili tekači iz kar 58 držav. Nekateri izmed njih so si izborili tudi prostor na zmagovalnem odru, številni so tekli z zastavo svoje domovine oziroma za organizacijo, podjetje, zavod, v katerem so zaposleni.

ZD Idrija s programom promocije zdravja aktivno podpira svoje zaposlene

V ZD Idrija sicer s programom promocije zdravja spodbujamo zaposlene k zdravemu življenjskemu slogu in druženju med športnimi aktivnostmi. Tako smo že poročali, da je nogometna ekipa ZD Idrija na nedavnem dobrodelnem nogometnem turnirju osvojila 1. mesto, ekipa tekačic je letos prvič tekla na ljubljanskem maratonu in si že zastavila naslednji tekaški cilj, četrtina zaposlenih pa je pred kratkim zaključila s prvim tečajem nordijske hoje, ki je za zaposlene potekal meseca septembra in oktobra.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112