Cepljenje covid

V Zdravstvenem domu (ZD) Idrija smo v skladu z navodili države v mesecu juniju po zaključku skupinskega cepljenja pristopili k izvajanju t. i. »odprtega cepljenja«. Najprej smo ga organizirali v Cerknem, kasneje v Idriji, zanimanje zanj je vedno večje, v zadnjem tednu smo tako na odprtem cepljenju cepili kar 240 posameznikov.

Ob pojavu novih različic SARS-CoV-2 in ponovnem povečevanju okužb je zaščita pred težjim potekom bolezni ali hospitalizaciji še toliko bolj nujna. Zato tudi poziv iz ZD Idrija – »Nalezimo se dobrih navad – Cepimo se«, podrobneje na: https://www.cepimose.si/gradiva/.

V ZD Idrija naslednje »odprto cepljenje« v petek, 30. julija

Naslednje odprto cepljenje (s prvimi odmerki), ki bo odprto za zainteresirano javnost, bo v prostorih ZD Idrija potekalo ta petek, 30. julija, med 10. in 14. uro, na cepljenje se ni potrebno prijaviti.

V skladu z državno strategijo je moč izbirati med razpoložljivi cepivi Pfizer, AstraZeneca in Jannsen.

Ob tem izpostavljamo, da se morajo vse mladoletne osebe, mlajše od 18. let, na cepljenje obvezno prijaviti, priporočamo, da to storite preko spletnega mesta ZD Idrija. Tudi sicer vsem zainteresiranim priporočamo prijavo na cepljenje.

Cepljenje z drugimi odmerki cepiva bo prav tako potekalo ta petek, 30. julija, med 10. in 14. uro.

Cepljenje baliniscePremagajmo virus – cepimo se!

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. Ključno namreč je, da zaščitimo svoje ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. Cepljenje je prostovoljno, a je najboljši način, da premagamo virus in se izognemo valu množičnih okužb s covid-19.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112