CEPLJENJE COVID-19

Na voljo sta cepivi Comirnaty (Pfizer) in Spikevax (Moderna).

1.Termini za cepljenje v Idriji:

  • Odprto cepljenje (brez prijav) v ZD Idrija poteka vsak petek, od 12. do 16. ure.

Na cepljenje se ni potrebno prijaviti. Cepijo se lahko le starejši od 18. let.

  • Ob sredah, za naročene paciente – od 8.30 do 14. ure.

Naročite se lahko na 05 37 34 222 (vsak delovni dan, od 8. do 12. ure) ali na cepljenje@zd-idrija.si.

2. Cepljenje v Cerknem (le za naročene):

  • Vsak četrtek, med 13. in 14. uro. Na lokaciji v Cerknem cepimo samo paciente, ki se predhodno telefonsko ali preko Gospodarja zdravja najavijo v ambulanti izbranega osebnega zdravnika v ZP Cerkno. Samo za opredeljene paciente v ambulantah ZP Cerkno.

Ob tem izpostavljamo, da se morajo vse mladoletne osebe, mlajše od 18. let, na cepljenje prijaviti v cepilni center. O terminu cepljenja bodo zainteresirani obveščeni (v času cepljenja je namreč zagotovljena prisotnost pediatra za morebitne konzultacije).

Za otroke v starosti od vključno petega (5.) – do vključno enajstega (11.) leta velja, da se na cepljenje lahko prijavijo le pri svojem osebnem zdravniku – pediatru.

CEPLJENJE s 3. ODMERKI

V skladu z zadnjimi nacionalnimi strokovnimi priporočili je cepljenje v cepilnih centrih razširjeno tudi na cepljenje s t. i. “3. – poživitvenimi odmerki”.

Gre za odmerek, ki ga oseba prejme po zaključeni osnovni shemi cepljenja za poživitev in podaljšanje zaščite po osnovnem cepljenju.

Cepljenje s tretjimi odmerki je priporočeno za vse osebe, starejše od 18. let. Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem, ki je bilo opravljeno z mRNA cepivi ali kot »mešana shema« (Vaxzevria in mRNA cepivo), in poživitvenim odmerkom je 3-6 mesecev.

Glede na trenutno epidemiološko situacijo je poživitveni odmerek za osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi (AstraZeneca in Janssen), priporočljiv s presledkom vsaj 2 mesecev po osnovnem cepljenju.

Cepljenje s tretjim odmerkom se izvede v cepilnem centru, v terminih, ki so na voljo. V cepilnem centru bodo na podlagi predloženih dokazil (cepilni kartonček) preverili, ali je od zadnjega odmerka cepiva minilo dovolj časa.

Cepljenje oseb, ki so prebolele COVID-19

Cepljenje oseb, ki so dokazano prebolele covid-19, je priporočljivo opraviti 1-6 mesecev po preboleli bolezni. Cepljenje oseb, ki so dokazano zbolele za covid-19 po cepljenju s prvim odmerkom, je priporočljivo 3-6 mesecev po začetku bolezni. Za osebe, ki so dokazano prebolele covid-19 in so bile polno cepljenje (2x cepljenje, 1x prebolelost, neglede na zaporedje dogodkov), je priporočljivo cepljenje s poživitvenim odmerkom 3-6 mesecev po zadnjem dogodku.

CEPLJENJE TUJCEV

Cepljenje tujih državljanov, ki začasno bivajo v Sloveniji, v Sloveniji pa nimajo stalnega oziroma začasnega bivališča, niti zdravstvenega zavarovanja v Republiki Sloveniji, prav tako pa niso zaposleni pri delodajalcu s sedežem v Republiki Sloveniji in niso diplomatski predstavniki drugih držav, rezidenčno akreditirani v Sloveniji, je samoplačniško. Cena posameznega opravljenega cepljenja je 14 EUR.

Za cepljenje je NUJNO predplačilo. Dokazilo o plačilu obvezno prinesite s seboj na cepljenje. Brez dokazila o plačilu izvedba cepljenja NI mogoča.

Prejemnik: Zdravstveni dom Idrija, Otona Župančiča 3, 5280 Idrija

Davčna številka: 58621334

IBAN: SI56 0110 0600 8338 046

BIC banke: BSLJSI2X

Koda namena: OTHR

Referenca: SI99

NAMEN: COVID – Ime in priimek cepljene osebe

ZNESEK: 14,00 EUR

Nalezimo se dobrih navad – cepimo se!

Zaščita pred težjim potekom bolezni ali hospitalizaciji je nujna. Zato poziv tudi iz Zdravstvenega doma (ZD) Idrija – »Nalezimo se dobrih navad – Cepimo se«, podrobneje na: https://www.cepimose.si/gradiva/.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112