Do konca februarja ugodnejša cena cepiva za otroke

Proizvajalec cepiva proti klopnemu meningoencefalitisu je do konca februarja 2017 ponudil nižjo ceno določene količine cepiva. Cena posameznega odmerka prvih dveh aplikacij, ki si sledita v presledku 1 meseca, je za otroke od 1. do zaključenega 11. leta starosti 15,23 EUR, za starejše pa 16,19 EUR.

Pokličite nas in si zagotovite termin

Če želite cepiti otroke po akcijski ceni, lahko od 21. do 23. februarja med 13. in 14. uro svojo željo sporočite v šolsko ambulanto ZD Idrija, na telefonsko številko 05 37 34 228 ali do 24. februarja na elektronski naslov solski.dispanzer@zd-idrija.si in napišete naslednje podatke: ime in priimek otroka, rojstni datum in naslov.

Datum cepljenja vam bomo sporočili naknadno.

Cepivo je zelo učinkovito; zaščita pri polno cepljenih osebah je 98%

Pri tistih, ki so prejeli le osnovno cepljenje in se kasneje niso več cepili, pa 90%. Zaščitna protitelesa se 14 dni po drugem odmerku cepiva pojavijo pri 85% , po tretjem odmerku pa pri 98% cepljenih oseb. Prav tako je cepivo varno: neželeni učinki so blagi in relativno redki, najpogosteje se pojavijo po prvem odmerku in gre v največjem številu primerov za lokalno bolečnost na mestu cepljenja. Kratkotrajna povišana telesna temperatura po cepljenju se pogosteje pojavi pri otrocih kot pri odraslih.

Klopni meningoencefalitis je lahko tudi pri otroku težka bolezen, za katero zdravila ne poznamo, najučinkoviteje pa jo preprečimo s cepljenjem.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112