Knjizne police v ZD Idrija

V ZD Idrija smo v sodelovanju z Mestno knjižnico in čitalnico Idrija postavili knjižne police s knjigami po principu “Bajtabukev“.

Širjenje bralne kulture tudi v čakalnicah ZD

“Bajtabukve” so knjižne hiške, postavljene na različnih lokacijah v občini Idrija, ki vabijo k branju in izmenjavi knjig. Mestna knjižnica in čitalnica Idrija želi s tem projektom širiti bralno kulturo in ponesti knjigo izven prostorov knjižnice, med ljudi; na točke, kjer se ljudje večkrat zadržujejo in lahko vsaj kak trenutek svojega časa posvetijo branju. V idrijski občini trenutno stoji 14 “bajtabukev”, tem pa se je pridružil še Zdravstveni dom Idrija, in sicer kot 15. lokacija.

Knjižne police vas čakajo v čakalnici Otroške/šolske ambulante in pred laboratorijem ZD Idrija. Skupaj s knjižničarji bomo skrbeli, da bodo police vedno polne. Kot pri vseh bajtabukvah, tudi v Zdravstvenem domu Idrija velja, da si lahko obiskovalci knjige vzamete domov, jih prebrane vrnete ali v zameno prinesete kakšno svojo.

Vabljeni, da med čakanjem na zdravnika oz. zdravstvene storitve pokukate med knjižne police in si izberete dobro knjigo.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost