ZD Idrija vabi na prvo srečanje v okviru delavnice »Spoprijemanje s stresom«, ki bo v torek, 6. novembra, s pričetkom ob 9.30 uri, v sejni sobi (II nadstropje, desno) Zdravstvenega doma (ZD) Idrija.

Stres – zakaj se nam zgodi in kako ga lahko rešimo?

Besedo stres v vsakdanjem življenju uporabljamo, ko smo preobremenjeni in se soočamo s kopico različnih zahtev. Te so lahko povezane s financami, delom, razmerjem in drugimi situacijami. Toda vse, kar za nas predstavlja stres, zaznaven izziv, grožnjo našemu dobremu počutju, lahko povzroči stres.

Stres je lahko naš motivator, ki je ključen za preživetje. Takrat se v telesu vklopi mehanizem »boj ali beg«, ki nam pove, kdaj in kako se odzvati na nevarnost. Dejstvo pa je, da če se ta mehanizem sproži prepogosto, če je preveč stresov naenkrat, ogrozi naše duševno in telesno zdravje. V tem primeru stres postane škodljiv.

Na delavnici se boste naučili veščin sproščanja

Na delavnici »Spoprijemanje s stresom«, ki jo v ZD Idrija organiziramo 6. novembra, boste spoznali osnovne značilnosti doživljanja stresa, vzroke zanj ter načine njegovega obvladovanja. Pridobili boste znanja in veščine, s katerimi si lahko pomagate sami in izboljšate svoje počutje (kot so denimo tehnike sproščanja, tehnike preusmerjanja misli in čustev, načrtovanje odziva na stresne situacije, razvijanje čustvenega zavedanja in drugo).

Prijava predhodno

Delavnica obsega štiri (4) tedenska srečanja v skupini, ki trajajo po 90 min. Število mest na delavnici je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na elektronski naslov ckz@zd-idrija.si ali na telefonski številki 05/34-34-222.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost