V Zdravstvenem domu Idrija se trudimo zagotoviti ustrezno in prijazno okolje za delo in počutje, najbolj pa si želimo približati storitve našim uporabnikom.

V prvih mesecih tega leta smo uspešno zaključili prvo fazo energetske sanacije, ki je zajemala prenovo sistema prezračevanja, stropov, osvetlitve prostorov, trenutno smo v fazi priprave na drugo fazo. Investicijo smo v 1. fazi ob uspešnem poslovanju v preteklih letih pokrili z lastnimi sredstvi.

V želji, da bi zmanjšali jutranje čakalne vrste pred vrati laboratorija v ZD Idrija, smo že pred časom uvedli elektronski sistem izdajanja listkov, v začetku junija pa smo odprli dodatno – novo odvzemno mesto, ki je sodobno opremljeno. Tako kot za dosedanje odvzemno mesto – na hodniku pred laboratorijem vzamete listek za čakalno vrsto, zvočni signal in izpisane številke na ekranu nad vrati prvega odvzemnega mesta pa vas bodo opozorili kdaj ste na vrsti in na katerem odvzemnem mestu boste sprejeti, tako, kot prikazuje spodnja slika:

lab/slika je simbolična/

Laboratorijski proces je v Zdravstvenem domu Idrija sicer organiziran po Pravilniku o pogojih, ki jih morajo izpolnjevati laboratoriji za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine, preiskujemo pa vzorce biološkega materiala za pridobitev podatkov za postavitev diagnoze, zdravljenje, preprečevanje bolezni ali oceno zdravstvenega stanja preiskovanca.

Da so rezultati preiskav točni in primerljivi v različnih laboratorijih, poteka analitično delo in izvajanje notranjih in zunanjih kontrol kvalitete rezultatov po dogovorjenih strokovnih smernicah, ki zagotavljajo kakovost naših storitev.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost