CKZ

V zadnjih letih duševne motnje tako v Sloveniji kot drugje v svetu naraščajo. Slabo duševno zdravje predstavlja veliko breme za socialno in gospodarsko stabilnost družbe; po vzrokih za bolniški stalež v Slovenji se duševne motnje izmenjaje pojavljajo na 3. ali 4. mestu. Obeleženju svetovnega dne se je pridružil tudi ZD Idrija.

Iskanje pomoči je stigmatizirano

Še večje je breme na individualni ravni, ki ga občuti posameznik, ko se spopada s težavami v duševnem zdravju. Kljub takšnemu stanju, so duševne motnje pri posameznikih še vedno slabo prepoznane ter pogosto nezdravljene, iskanje pomoči zaradi duševnih motenj je stigmatizirano.

Center za krepitev zdravja (CKZ) s predstavitvami na stojnici

Obeleženju letošnjega svetovnega dneva duševnega zdravja se je pridružil Center za krepitev zdravja ZD Idrija. Skupaj z Mladinskim centrom Idrija smo v torek, 9. oktobra, med 13.00 in 15.00 uro, pripravili stojnico na Mestnem trgu v Idriji, na kateri smo mimoidoče ozaveščali o pomenu skrbi za svoje duševno zdravje ter o zmanjševanju stigme ob iskanju pomoči.

V CKZ vam bomo prisluhnili

Če se morda tudi vi srečujete z najpogostejšimi težavami na področju duševnega zdravja, kot so doživljanje prekomernega stresa, nespečnost, tesnoba, napetost ali občutki depresivnosti, pa ne veste, ali bi se obrnili po pomoč, ali boste zmogli stisko prebroditi sami, se lahko oglasite v CKZ ZD Idrija. V centru izvajamo različne delavnice s področja duševnega zdravja (kot so tehnike sproščanja, spoprijemanje s stresom, podpora pri spoprijemanju s tesnobo ali depresijo). Delavnice so praktično naravnane in potekajo v manjših skupinah, v katerih se udeleženci lahko učijo drug od drugega ter se medsebojno podpirajo. V CKZ se po predhodnem dogovoru lahko oglasite tudi za individualen posvet pri psihologu.

Na vse delavnice in svetovanja se je zaradi omejenega števila mest potrebno predhodno prijaviti. Več informacij lahko dobite na telefonski številki 05 37 34 222 ali na naslovu: ckz@zd-idrija.si.

KategorijaSplošna obvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112