Zdravstveni dom Idrija (v nadaljevanju ZD Idrija) je v letu 2014 posloval uspešno. Pozitiven poslovni izid je posledica različnih, sinergističnih dejavnikov: nemotenega izpolnjevanja finančnih obveznosti s strani največjega plačnika – Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, praktično optimalne realizacije zdravstvenih storitev v skladu z letno pogodbo z ZZZS, višje cene zdravstvenih storitev, večjega obsega prihodkov s strani zdravstvenih storitev na trgu in samoplačniških storitev ter učinkovitega obvladovanja stroškov. Okrevanje gospodarstva in bolj optimistična družbeno gospodarska klima sta imela pozitiven učinek tudi na delo in aktivnosti v ZD Idrija.

Trend dobrega poslovanja se nadaljuje tudi v letu 2015. Sledimo osnovnemu poslanstvu, to je zagotavljanje najboljše zdravstvene oskrbe na področju, za katerega smo pristojni, t.j. prebivalcem občin Idrija in Cerkno, v okviru danih možnosti.

Med cilji, ki smo si jih zastavili v letošnjem letu, so uravnoteženo poslovanje, optimalna realizacija zdravstvenih storitev v skladu s pogodbo do ZZZS, ob optimalnem obvladovanju stroškov (stroškov dela, materiala in zunanjih storitev), izboljšanje kakovosti zdravstvenih storitev in zadovoljstva uporabnikov, skrajšanje časa čakanja na pregled pri zdravniku, ipd.

Ob zagotovljenih pogojih bomo v letošnjem letu veliko investirali. Tako smo že pričeli s postopki energetske sanacije stavbe ZD Idrija na lokaciji v Idriji ter ureditvijo avle in prostorov Dispanzerja za žene. Slednji dve investiciji sta za ZD Idrija izjemnega pomena, saj smo na izvedbo čakali več let. Izvedbo teh omogočata dobro poslovanje preteklega in letošnjega leta.

Dispanzer za žene, katerega prenovo bomo zaključili konec poletja, bo za uporabnice in naše sodelavce prijaznejši. Za čas del smo zagotovili nadomestno lokacijo. Vse pacientke zato obveščamo, da bo zaradi prenove prostorov Dispanzer za žene do predvidoma 31. avgusta na nadomestni lokaciji, to je v pritličnih prostorih ZD Idrija (glavni vhod, levo ali stranski vhod – skozi čakalnico posvetovalnice). Ordinacijo smo preselili v prostore otroške ambulante, in sicer v prostor, ki je bil doslej namenjen za izolacijo, čakalnica pa je v čakalnici posvetovalnice za otroke. Telefonska številka in elektronski naslov Dispanzerja za žene ostajata nespremenjena, 05 37 34 234 in ginekologija@zd-idrija.si, prav tako urnik.

KategorijaObvestila

2018 © - ZD Idrija | Pravno obvestilo | Piškotki | Kolofon

Nujna medicinska pomoč:    (05) 37 34 212 ali 112

Dostopnost